Goda nyheter sedan 2002     Onsdag 27 maj 2020 kl 16:42Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Bli skribent | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Cowboys, ponnyn och kalvar!
Samuel Erikson
Foto: Samuel Erikson
Paella serverades i baren
 14 7790 42 0
Daniel Djupsjöbacka
Online 21:31 03/08 2009  Modifierad 07:19 19/08 2010
Samuel Erikson
Samuel Erikson
Jailbreak – They will never get me!
Samuel Erikson
Samuel Erikson
Från Klippiga Bergen hördes i solnedgången, “I’m a poor lonesome cowboy...”
Samuel Erikson
Samuel Erikson
Hela lägret lär sig ”A ram sam sam”
Samuel Erikson
Samuel Erikson
Knattemusiken aktiverade de allra minsta barnen
Samuel Erikson
Samuel Erikson
Jonas Björkstrand demonstrerar volleysmash
Samuel Erikson
Samuel Erikson
Strandvolley med pekfingerkänsla
Samuel Erikson
Samuel Erikson
Trygve Cederberg fokuserar på diabolon
Samuel Erikson
Samuel Erikson
Teenzone kör igång på stranden
Samuel Erikson
Samuel Erikson
Benjamin Sandell höll tonåringarnas bibelstudier
Samuel Erikson
Samuel Erikson
Ida Sandberg läser för koncentrerade miniorer
Samuel Erikson
Samuel Erikson
Tryggt att gå med faffa till stranden
Samuel Erikson
Samuel Erikson
Hoppslott är kul!
Samuel Erikson
Samuel Erikson
Sheriffen och hans stand-in. ”Where’s the prisoner?”
{"width":"236","height":"500","type":"file","thumbnail":"thumb"}

Allmänt  Årets familjeläger, den 9 - 12 juli på Klippan i Munsala, hade lockat ett rekordstort antal deltagare. Till hela lägret var 330 personer anmälda. På lördag, när lägret hade ”Öppen lägerdag”, var närmare 500 personer på plats och delade på faciliteterna.

Bibelstudierna hölls av prästen Dan Sarkar från Broby, Södra Sverige. Temat för lägret var ”Spår – följa, fastna och förnya”. Utgående från temat, vägledde Dan oss i att se spåren av Jesus i den vanliga bibelläsningen. Hur blir läsningen inspirerande – även i vardagen? Dan behandlade även frågan om nya spår – hur lämnar vi som kristna spår i medmänniskorna, kyrka och samhälle? På basis av olika kommentarer bland deltagarna verkade många uppskatta studierna. De kommer även småningom att vara möjliga att ladda ner på Slefs hemsidor, www.slef.fi.

För barn och tonåringar fanns eget program. Barnen var indelade enligt åldersgrupper, medan tonåringarna höll till i TeenZone – ett område med åldergräns på både upp- och nersidan. Benjamin Sandell höll i undervisningen på TeenZone, medan Jakob och Minea Dahlbacka ansvarade för kvällsprogram och aktiviteter.

Lägret var ett fyra dagars läger, från torsdag till söndag. På fredag och lördag eftermiddag hölls valbara seminarier och aktivitespass. Själv var jag och lyssnade på Paul von Martens på fredag eftermiddag. Temat för det diskussionsseminarium som han höll var mänskovärdet. Eftersom han har en dotter med Downs syndrom har han funderat mycket på dessa frågor. ”Är alla mänskor i praktiken lika mycket värda och i vems ögon?” På seminariet deltog många personer med olika erfarenheter, yrken och bakgrund. Diskussionen gav upphov till många impulser och tankar. Paul uppmanade deltagarna, som kristna och medlemmar i olika församlingar, att ta en aktivare hållning i samhällsdebatten. Han menade att vi oftare borde föra fram tydliga åsikter om mänskans okränkbara värde som sådan – oberoende av hennes ekonomiska värde.

På lördagen lyssnade jag på Gerhard Snellman. Han höll ett seminarium över temat ”Med Herren som chef”. Utgående från sin erfarenhet från mångårigt ledarskap inom olika företag och som familjefar talade han om ett gott ledarskap. Deltagarna fick höra om olika dråpliga situationer, serverad med en god portion självdistans, under det att vi tillsammans funderade på vad ett gott ledarskap innebär. Gerhard berörde även frågan vad en kristen tro leder till för värderingar i ledarskapet och vilka valsituationer som kan uppkomma.

Samtidigt pågick många andra seminarier och praktiska pass. Bland annat drog Jonas Björkstrand ett pass med trandvolley. Trygve Cederberg höll en cirkusskola och underhöll även hela lägret med sina färdigheter med diabolo under eftermiddagskaffet på fredag.

På lördag kväll var lägerområdet fullt med cowboys, ponnyn och kalvar. Även möjlighet till indianmålning och guldvaskning fanns, allt medan countrybandet Homeward Bound spelade. Lägerdeltagarna hade hörsammat kallelsen att klä sig i western-tema inför ”En kväll i Klippiga Bergen”. Det blev en häftig kväll, där jag i alla fall minns bibesltudiehållaren Dan Sarkars sång. Iklädd endast gitarr och en lätt dress, som man kan säga att var väl anpassad till den varma finska sommarkvällen, lärde han oss deltagare en sång han komponerat själv.

Nästa år ordnas förhoppningsvis ett nytt familjeläger på Klippan, troligtvis under det andra eller tredje veckoslutet i juli. Information kommer säkert under våren, men tills dess kan ju intresserade lägga detta bakom örat.

Sök

Skriv sökordet i rutan
Arkiv
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén