C-C, ett år, fick också vara med på slutet...

På jakt med Jon och Manuel

ALLMÄNT. Häromdagen hade jag förmånen att ha med mina syskonbarn på en liten jakttur. Det blev en spännande eftermiddag och jaktlyckan var god!

Sakta smygandes sökte vi oss fram till det ställe där vi hoppades hitta lite änder. Det blev mycket spännande då vi såg en flock på ca 10 gräsänder som låg i vattnet. De lyfte och fem hyfsade skott senare låg två vackra änder vid strandkanten!

En längre tid har Manuel (5år) och Jon (6år) sett fram emot att få komma med och jaga. Tyvärr glömdes träbössorna hemma, men det gick ju bra i alla fall. Mamma Nina hade gjort kaffeväska åt pojkarna och det var med stora ögon som de plockade fram den ena godsaken efter den andra. Erkännas skall dock att undertecknad åt de flesta bullarna ur pojkarnas matsäck för de var så otroligt goda...

Vad kan vara bättre en skön höstdag än en jakttur med ett par skjutna änder, brasa, grillkorv, kaffe och bullar? Att vädret dessutom var varmt och soligt, gjorde eftermiddagen till ett fint minne. Nu ser vi fram emot en dag med rådjursjakt också!

Andstek på grillen ett par dagar senare...
Finlands nationalrätt
Änderna och min Remington 870 Express Magnum
Manuel och Jon och undertecknad