Så här kan det se ut då vi följer världens mönster och lagar och låter oss kopieras

Se på Jesus i stället för på dåliga nyheter

UNDERVISNING. Den ena dagen tror vi på stenhårt på Gud och den andra dagen tvivlar vi som bara den. Jag har kommit underfund med att i alla fall jag vacklar i min tro ibland. Ett kort vittnesbörd och några tankar i ämnet.

Jag vittnar nu utifrån mina egna erfarenheter och om vad Guds ord säger. I Bibeln står det att Jesus är den samme igår, idag och i evighet. Han förändras inte. Däremot lever vi i en värld som tyvärr är i djävulens våld. Mycket ont och många tragedier når oss så gott som varje dag. Det är bara att se på nyheterna eller läsa dagstidningarna så präglas vardagen med dåliga nyheter. Jag tror inte att jag har läst en enda dagstidning som inte innehöll dåliga nyheter.

På internet är det likadant. Om vi inte bara läser så kanske vi till och med själva förmedlar dåliga nyheter. I alla fall gör jag det alltför ofta, tyvärr. Nu får Ni förlåta mig om jag låter spydig eller om jag åter igen går in på ett känsligt ämne men jag upplever faktiskt saker och ting så här. Dagens kyrkor präglas av läror och lagar. Vi måste se till att vi passar in för att vara en del av gemenskapen. Självklart skall vi som Kristna fokusera på att lägga ner vårt eget kött och bli så lika som Jesus som möjligt. Själv har jag en mycket lång väg kvar. Jag har bara inlett min vandring och tyvärr har jag smutsat ner mig under min vandring genom att ge mig in i onödiga debatter och dispyter. Hur många gånger har vi inte här på mickelsson.net eller på andra bloggsidor fått erfara att Kristna människor ställer krav och regler på andra Kristna hur de skall vara? Jag tar några exempel som jag personligen har fått vara med om: "Man kan inte vara Kristen och köra motorcykel", "Där kommer han med sin monsterbil", "Rockmusik är Satans musik" och "Det står i Bibeln att man inte får vara tatuerad".

Sedan kommer man till den "religiösa" och "lagiska" läran om att Fadern, Sonen och Den Helige Ande endast verkar i högmässan i vårt lands stora kyrkor eller påståenden som att det endast är prästerskapet som får lägga händerna på de sjuka och be i Jesu namn. Onda andeväsen och demoner finns inte längre och Jesus helade sjuka endast då Han vandrade på jorden. För att inte tala om att man inte kan låta sig döpas som vuxen om man är döpt som barn. Tänk hur långt ifrån Guds ord vi egentligen har kommit. Jesus är ju den samme igår, idag och i evighet.

Personligen har dåliga nyheter i kombination med mitt eget dumma huvud och religionens mönster fått min tro att vackla, inte bara en gång har jag fallit och ropat ut till Jesus som för snart tre år sedan helade mig från obotliga krämpor och sjukdomar. Skulle jag inte ha behövt ta del av dessa dåliga nyheter och falska läror så skulle jag inte behöva ropa och fråga min Frälsare om Han verkligen finns. Jag har kommit till slutsatsen att negativt prat, dåliga nyheter och religion i kombination med mitt dumma huvud för mig längre ifrån Gud. Tänk om man kunde fyllas med Den Helige Ande dagligen och fokusera på Jesus i stället på människorna runt omkring oss som springer och pekar finger och talar osanningar bakom våra ryggar. Jesus pekar inte finger på någon, inte talar Han illa bakom ryggen på någon. Vi har mycket att lära oss av Jesus.

Ni känner säkert till att jag för nästan tre år sedan låg inför döden på Vasa Centralsjukhus på grund av obotliga sjukdomar och skador som ett långvarigt alkoholmissbruk hade åsamkat min kropp. Jag fick ett möte med Jesus och mitt liv förvandlades från mörker till ljus. Jesus gav mig en ny chans och sade: kom, följ mig! Likaväl tvivlar jag på Honom idag. Det kommer dagar då jag fylls av ilska och frustration på grund av att jag låter mig provoceras av världen. Dessa dagar är tunga, inte bara för mig själv utan för alla som kommer i min närhet.

Förra veckan var aningen tung för mig på många sätt. Jag behöver inte gå in på orsakerna här och nu, men tungt var det. På tisdagen var jag på blodprov och på torsdagen hade jag tid till min läkare. Jag tänkte på saker jag hade läst om människor som hade levt i tron om att de hade blivit helade men det hade bara varit fantasier eller till och med teater. Jag ville ju inte tro att det kunde vara så och jag försökte hålla fast vid min övertygelse. Oavsett så fanns detta tvivel inom mig att Jesus inte finns och kanske jag inte har blivit helad. Någon hade skrivit i dessa termer på någon hemsida och i och med att jag läst detta så blev det samtidigt en del av mig, tyvärr.

Jag kom till inre medicinska polikliniken på Vasa Centralsjukhus i torsdags och min enda tröst var att jag tycker bra om min läkare. Han har alltid varit snäll och positiv. I väntrummet fick jag höra att min kära läkare nu jobbade på en annan avdelning och jag skulle träffa en läkare jag aldrig tidigare träffat. Oron, ångesten och tvivlet fyllde mig och jag blev inte bara nervös utan även rädd. Jag var säker på att jag skulle få höra att jag hade cancer i levern eller att min njurfunktion var nedsatt. Högst antagligen hade jag diabetes eller någon annan sjukdom som i slutändan skulle ta livet av mig. Den gamla hypokondrikern kom tillbaka i och med denna sinnesställning.

Läkaren kom och jag gick in i rummet och satte mig. Kombinationen av mina tankar och läkarens ålder gjorde att han i mitt sinne såg ut som Frankenstein. Han började med att kolla på datorskärmen och meddelade att han skulle skriva ut resultaten på mina blodprov så att vi tillsammans skulle gå igenom dessa. Tankarna for till hur mina blodprov såg ut för tre år sedan och jag blev ännu räddare. Tankarna snurrade i mitt huvud och jag var säker på att jag skulle få höra mera dåliga nyheter.

Läkaren såg fundersamt och frågade mig:

- Hur har du burit dig åt för att vara så här frisk idag?

- Va? Vad sade du? frågade jag.

Läkaren tittade upp och skrattade och sade:

- Ja, egentligen har du FÖR bra blod och de flesta som kommer in med sådana skador som du hade överlever inte och de som överlever faller tillbaka i missbruket. Hur har du burit dig åt?

Snabbt fylldes jag med glädje och tacksamhet och sade:

- Jag har inte burit mig åt på något sett, det är Jesus som har burit sig åt!

Jag fick trots allt tvivel åter igen uppleva hur stor Guds nåd är. Tänk att Jesus ännu håller min hand och säger följ mig fastän jag tvivlar på Honom mellan varven. Nu är jag igen fylld av Guds Ande och tacksamhet och jag kan inte låta bli att dela med mig om Jesus vart än jag går. Jesus är densamme, igår, idag och i evighet. Detta är ett ord vi kan lita på.

Jag vill bara uppmana Er läsare att INTE göra samma misstag som Pontus J. Back, se på Jesus och vad Bibeln säger om Honom. Han lever och Han älskar dig. Allt du ber om i Hans namn skall du få!



Hur förklarar Darwin denna lilla skapelse?
Jag tror absolut på att Gud har skapat allting!
Gud skapar original!