Klara från Åhléns vid "Plattan"

Bön med Europa i Stockholm

ALLMÄNT. Sverige gick in i uppdraget att leda EU den 1 juli 2009. Under förra helgen ordnades en bönekonferens för och med Europa i S:ta Clara kyrkan i Stockholm.

Gud har genom historien låtit evangeliet nå ut från Europa till olika folk och kontinenter. Bönekonferensens syfte var att be att Europa ska upprättas och återställas i denna uppgift. Den 9-11 oktober samlades vi till bön med Europa i Stockholm.

Stockholm gästades av EUofP (European Union of Prayer), en grupp kristna euparlamentariker och ledare, som besöker ordförandelandet i EU, i bön för Europa, och för att bygga relationer. Andra som medverkade var ett nordiskt bönenätverk och Riksdagens kristna grupp. Alla härliga och ödmjuka kristna ledare.

Det som var så starkt att märka, var att när kristna samlas till bön tillsammans och tillber Jesus, bryts alla samfunds och kyrkogränser ner, och alla partipolitiska åsikter får ge vika för att Jesus skall bli synlig och verksam i människors liv. Kristna politiker och ledare från olika partier och kyrkor stod samman för att be Herren om ledning för EU och våra nationer.

S:ta Clara kyrkan var ett ypperligt ställe ordna bönekonferensen på. S:ta Clara, eller Klara kyrka som den också heter har ett omfattande böne och hjälparbete mitt i Stockholm och är ett bra fördöme och exempel för de kristna i Sverige.

Prästen Carl-Erik Sahlberg fick Stockholms missbrukare, hemlösa, prostituerade och alkoholister på sitt hjärta för 20 år sedan. Sedan dess har många fått möta Guds kärlek och blivit frälsta, befriade, helade och upprättade.

Den första församlingen kom ihåg Jesu ord: "Jag var hungrig och ni gav mig att äta" (Apg. 25:35). För att citera vad den karismatiska lutherska prästen Sahlberg skriver i hans senaste bok om Sveriges legendariska pingstpastorn, "När Lewi Pethrus levde sade han": "Det första Herren kommer att fråga oss när vi kommer till himlen, är inte om vi har talat i tungor, utan vad har ni gjort mot en av dessa minsta". Klara kyrka går i Jesu fotspår och är på de minstas sida. Tack Klara kyrka och gänget för värdskapet, och för en härlig öppen famn!

Kom ihåg att be för dina ledare i din församling, kommun, stad och nation. Välsigna dem och stöd dem. Låt oss be att Guds Ande skall få leda vår kontinent tillbaka till "rötterna" och den fasta klippan, som håller även när det stormar i världen.

Länkar:

http://www.euprayer.se

http://www.klarakyrka.se

Kantareller på vägen till Klara kyrkan
Hötorgets frukter
En salig Petter Kohonen efter 10 timmar av bön, lovsång och lite mat däremellan ;)
Barbo Grönroos (med Finlands flagga), Elin Liukkunen, Isabella Ström och Gunnar Brudeli (Norsk representant i talarstolen) i bön för Norden
Andreas Forsberg skapar kontakter medan han spelar
En del av Filas lovsångsteam från Finland