PULS-gänget.

En annorlunda gudstjänst

ALLMÄNT. I början av hösten lanserade Helsingforsförsamlingen Petrus, med flera trogna visionärer och två pinfärska präster i spetsen, den nya gudstjänsten PULS.

På PULS facebooksida skriver arrangörerna att den nya gudstjänsten är en ny mötesplats för unga vuxna, en möjlighet till inspirerande lovsång, utmanande undervisning och härlig gemenskap. Linus, Christa och Juni testade PULS förra söndagen.

I Seuris, en samlingsplats/kyrka i Månsas är PULS-gänget varannan vecka inhysta för tillfället. Förhoppningen är att gänget ska få en mera permanent plats till våren.

Det är fullt i salen när Mickelssons dyker upp och de cirka femtio gudstjänstbesökarna sitter avslappnat kring cafébord och lyssnar på undervisningen. De många barnen håller till i ett sidorum, där de har sitt eget program. Stämningen är god och avslappnad, lite småprat under gudstjänsten stör ingen. Lovsång och nattvard hör också till PULS, och så förstås pizzaminglet efteråt.

Alla verkar trivas på PULS. Efter cirka två timmar inklusive välkomstord, gudstjänst och mingel blir det dags för de flesta att tänka på refrängen, de allra flesta för att komma tillbaka igen.

Tack till PULS-gänget, det här har många lutherska unga vuxna väntat på länge!

Anna och Michelle.
Pizza efteråt.
Juni stötte på Mixo.
Deltagarna lyssnar koncentrerat på undervisningen.
Cafémys under gudstjänsten.
Lovsång och nattvard.