Nanna välsignade med ord och sång

ALLMÄNT. När Nanna Rosengård håller konsert är förväntningarna höga. De i publiken som inte redan hade hört Nanna hade troligen kommit med för att ryktet om Nannas stämma hade nått dem.

Ingen blev besviken när Nanna fyllde Kristuskyrkans stora valv med sin silkeslena stämma.

Nanna sjöng varierande musik med allt från utländska språk till och inhemska nordsamiska och svenska. Dessutom hade Nanna hade gjort ett förtjänstfullt arbete med att översätta ett par av låtarna till svenska.

I tider av engelska är det underbart att höra innehållsrika låtar om Gud på svenska!

Andreas Forsberg uppmanades att kommentera konserten.

- Alla vet redan att Nanna brukar spela vackra sånger och att hon har en vacker silkeslen röst, förklarar Andreas som inte tycker att han så mycket att tillägga.

Men sedan kom Andreas på något som inte alla redan visste:

- I Nannas historier får personerna alltid idéer.

Nanna berättade nämligen två spännande liknelser och när hon berättade den andra inflikade hon just det som Andreas citerade ovan.

Ena historien var om en man som lade sin ädelsten i vattenfallet för att den alltid skulle hållas ren. Historien berättade om att vara i Kristus blir man renad. Nanna berättade såklart storyn mycket mer ingående och spännande än så.

Helt ensam var ändå inte Nanna om den sköna konserten. Tatjaana spelade på trummor och hon spelar så läckert. Dynamiska variationer utan att ta stjäla utrymme. Joel spelade gitarr och sjöng stämmor, en mycket duktig musiker han med.

Hur som helst, när konserten var klar hade Nanna lyckats med sitt mål. Att förmedla frid och ro, och visst är det sällan som man mår så bra efter en konsert!

I slutet av året kommer Nanna att disputera och då blir hon teologie doktor. I början av nästa år åker hon iväg till sydafrika för att bli missionär på heltid och på obestämd tid! Den här damen gör precis vad hon vill!



Publik
Idylliska Kristuskyrkan
Nanna är finurlig när hon berättar sina historier
Nanna har full kontroll. I bakgrunden Joel och Tatjaana.