Lovsångsstuk på Livets Ord

Ny längtan att tjäna Gud och människor efter Youth resan

ALLMÄNT. Varje höst samlas flera tusen ungdomar från hela Sverige, och övriga länder i Norden och Europa, till ungdomskonferens på Livets Ord. Detta år ordnades en buss från svenskfinland och vi var ett trettiotal ungdomar som åkte iväg på Youth 09.

Under fem dagar fick vi njuta av inspirerande undervisning, härlig lovsång, ljuvlig gudsnärvaro, långa buss- och båtresor och gott sällskap.

Talare på konferensen var bl.a. Jan Blom, Remi Höidal, Joakim Lundqvist, Mattias Nordström och pastor Tan Seow How från Heart of God Church i Singapore. Deras predikningar var alla fyllda med ett stort mått humor men även allvar, uppmuntran och massvis av Guds ord. Vi blev nog alla speciellt berörda av pastor Hows berättelser om hans församling och det arbete de gör bland ungdomar i Singapore. När Heart of God Church startades upp för omkring tio år sedan bestod arbetet av ett tiotal barn. Idag har församlingen omkring 1500 medlemmar varvav allra största delen är barn och ungdomar. Pastor How betonade i sina predikningar vikten av att ha våga drömma, och vikten av att vara överlåten till sin församling och det arbete man står i. "This is our home!" sade han om församlingen. Överlag låg fokuset i mycket av undervisningen under konferensen på hur vi kan förändra vår omvärld genom att älska och tjäna andra människor och hur vi med hjälp av små handlingar gjorda med stor kärlek kan visa på Jesus för vår omvärld. Vi behöver ge upp våra själviska liv och låta Gud använda oss i vardagen.

Utöver att lyssna till undervisning hann vi också med en hel del annat. Vi njöt av vacker musik, gick på intressanta seminarier och workshopar, blev väckta av brandalarmet och utjagade på en fotbollsplan och duschade i baracker utomhus, bara för att nämna några av upplevelserna...

Jag tror definitivt att jag talar för samtliga resenärer när jag säger att vi hade en fantastisk helg och återvände hem med en stor dos inspiration och motivation och med en förnyad längtan att tjäna Gud och människorna runt omkring oss!

Finska teamet