Kören från Action-spelningen

Andreas har skivrelease på söndagen

ALLMÄNT. Under Action-konferensen höll Andreas med vänner en bejublad konsert och då sålde han också slut sina första lådor med skivor. På söndagen ger han alla en ny möjlighet att live njuta till hans musik.

Andreas nyutgivna skiva heter Father of Creation & Glory och skivan har i praktiken spelat hemma hos Christa, Linus och Juni flera gånger varje dag.

Junis favoritlåt är låten som Andreas själv har skrivit och tonsatt: The Halleluja song. Det är Andreas kusin Fredrik Liukkunen som sjunger solot på låten och allt klaffar perfekt. Det svänger om låten och om texten berättar Andreas i sången: "The lyrics came straight down from heaven, let's sing together: Halleluja!

För Junis del betyder den här sången klappande i händer och om hon är i hoppgungan så hoppar hon av hela hjärtat samtidigt som hon andas ivrigt.

Att det är sju olika solister som sjunger på Andreas första soloskiva beskriver lite hur han tänker. Han är generös och han vill dela med sig. Han vet också att om man gör saker tillsammans har man roligare och mångsidigare. Samtidigt kanske det är så att Andreas inte riktigt ens själv förstår hur bra han låter? Men ingen blir utan silkesstämman, Andreas röst hinner ändå komma väl fram i låtarna. Helheten är verkligen musikaliskt (och språkligt) varierande.

För en stor del av det goda kakberget står också gitarrvirtousen Joakim Palmén. Han inklusive Petter Kohonen, Marco de Castro Leite, Tatjaana Kuivas, Isabella Ström och Fredrik Liukkunen kommer att finnas på scenen nu på söndagen med Andreas!

Andreas generositet tog inte slut med musik eller vänner. All skivförsäljning går FSPM (missionsorganisation) tillgodo. Men det går troligen att stöda Andreas genom privata gåvor.

Konserten hålls i FIladelfiakyrkan, Albertsgatan 31, söndagen den 22.11 2009 kl 16.00. Konserten är gratis! CD- skivan kan köpas för 22 €.

Tillställningen rekommenderas varmt för alla som gillar glad och högklassig musik.

Solister är på skivan bland andra:

Fredrik Liukkunen

Nanna Rosengård

Marika Westerling

Maria Åsvik

Maria Huotari

Elna Romberg

Andreas Forsberg

Musikerexempel från skivan

Joonatan Rautio saxofon

Egon Veevo bas

Andreas från Action-spelningen
Tatjaana Kuivas från Action-spelningen
Joakim Palmén från Action-spelningen
Skivomslaget, ett samarbete mellan Maria Åsvik och Andreas
Andreas Forsberg