God Jul Vasa 2009

ALLMÄNT. Julen närmar sig med stormsteg och med den all den kommercialism som följer. Alla förväntas vi satsa multum på att köpa diverse prylar för att vi ska glädja varandra på julen. På många sätt en bra grej, då julen tycks förena släkt och vänner till en sällsynt gemenskap och glädje.

Men som vi vet är det inte så för alla. För hundratusentals Finländare är julen en sorg och plåga. Sorg över att inte kunna delta i shoppandet och plåga över isolationen då man vanligtvis tvingas 'fira' julen ensam. Man räknar med att cirka var tioende barn som växer upp idag, tvingas göra det under svåra ekonomiska förhållanden. Bara i Vasa, finns det 3000-4000 hushåll som lever på bidrag.

Samtidigt har vi den kristna kyrkan som många gånger använder sin energi för att debattera och strida om saker som inte egentligen har någon stor betydelse. I alla fall inte för dessa människor som lider.

Vi i Sionförsamlingen i Vasa har under sju års tid försökt förbättra förhållandet för 100-200 av dessa familjer. I samarbete med Socialen får vi kontakt med dessa familjer och får några dagar före julafton besöka dem. Vi kommer dit med 2-3 kassar med mat och nyinköpta julklappar åt barnen. Julklappar som barnen själva har önskat sig av deras föräldrar och som de också får av deras föräldrar.

Vi kommer att behöva cirka 10,000€ för att klara årets satsning, men vi har märkt att under alla dessa år har människor varit hängivna givare och vi tror att vi också i år klarar av dess utmaning. Om du vill vara med och ge, har du två primära sätt:

1.Sätt in en summa på kontot: 497010-2803363 (Sionförsamlingen i Vasa). Märk gåvan “God Jul Vasa”.

2.Kom med på den välgörenhetskonsert som ordnas lördagen den 5.12 i Sionförsamlingen i Vasa. Där tas det upp en kollekt, vars alla intäkter ges till detta projekt.

Tack för att du vill vara med och hjälpa.

För Kristus, i Finland

Anders Olin