Juni gillade en grod-väska. Juni är fångad i en mycket ovanlig position, hon brukar själv aldrig vila eller luta mot något om inte någon placerar henne.

Maris och Miikas inflyttningsparty

ALLMÄNT. Mari och Miika gifte sig för någon månad sedan och igår på lördagen höll paret en inflyttningsfest för sina vänner. Juni och Linus rapporterar från händelsen.

Mari och Miika bor i ett mysigt tvåvåningshus i ett villaområde i närheten av Esbo centrum. När Juni och Linus dök upp på deras inflyttningsfest lite i förtid hade Marie (inte Mari) och hennes pojke Niko redan kommit. Marie förklarade att barnfamiljer antigen kommer för tidigt eller helt för sent.

Stället var mysigt med bastu, balkong och två rum och kök. I köket fanns ett bord fyllt av både söta och salta godsaker. De nya möblerna hade Mari skruvat ihop. Miika förklarade att han inte alls är lika praktisk, men Mari verkade bara glad över att få snickra i hemmet.

Som mest fanns det fyra småbarn på partyt och Juni gillade sina nya vänner, trots att de andra barnen inte riktigt förstod sig på Junis entusiasm. Bland annat när hon "byggde" tågbanan, som Mari plockat fram, fick en pojke nog. Pojkens mamma hittade snabbt en ny leksak från sin väska som hon gav åt Juni.

Under kvällen spelades bröllopsbilder upp från DVD:n. Nica och Tobbes pojke Elis, som inte vanligtvis får se på TV blev alldeles ivrig när han fick se på bröllopsbilderna på TV:n.

Mari och Miika är båda väldigt generösa och de hade önskat sig hemlig julklapp istället för inflyttningspresent. Gästernas hemliga julklappar delades sedan ut tillbaks med möjlighet att försöka byta till sig favoritklappen. De mest bytta julklapparna blev en näshårstrimmer och Viivi och Wagner-spelkort.

- Jag tror på näshårstrimmern som nya trendjulklappen. Den passar bra i alla sammanhang, resonerade mannen på gatan när han fick höra julklappsutdelningen.

- Tack Mari och Miika för en trevlig kväll, tackade Linus.



Glögg-time
Kiki reagerar när näshårstrimmern kommer ut ur paketet
Fullt ös
Nästan barnkalas
Gigantiska pipercakes
Niko
Miika
Mari och syster Atte