tankar

Pontus tankar - Att veta vem du är

UNDERVISNING. Vi vet nog vem du är och vad du går för! Vi vet att du var olydig och uppkäftig emot dina föräldrar i din ungdom! Vi vet att du har begått brott! Vi vet att du är alkoholist och har stora problem! Vi vet...

Människor tror att de vet så mycket om en annan människa. De tror att de vet allt på basen av saker de själva har sett. De tror att de vet, eftersom de har hört av någon annan som i sin tur har hört av någon annan. De tror att de vet precis vem du är för att de själva anser sig vara perfekta och utan synd. Tyvärr är detta mänskliga beteende helt förkastligt och har ingenting med verkligheten att göra. Säg nu att jag ser en full man på krogen som beter sig illa. Nästa gång ser jag honom som bilförsäljare i en affär och då säger jag till mig själv eller varför inte till någon annan; - Den där mannen kan inte bete sig som folk, inte köper jag någon bil av honom. Jag vill inte ha med sådana att göra. Här har man då dömt en person för en upplevelse.

Jag får ständigt höra folk påstå att de vet vem jag är. De vet även vad jag har gjort. En gång syndare alltid syndare, en gång hedning alltid hedning, en gång alkoholist alltid alkoholist. Tänk på den som begår ett misttag, då borde man ju tänka; "-Den där kan man inte ha att göra med! Har Ni inte hört? Han har begått ett misstag."

Oftast blir jag ledsen då jag ständigt får höra saker ur mitt förflutna. Ännu mer gör det ont då någon säger: " - Tänk nu själv efter vad du har gjort!" Försöker jag berätta sanningen om förlåtelse, upprättelse och min nya identitet blir jag stämplad som dåre.

Som Kristen har jag all rätt att proklamera ut vem jag egentligen är. Jag har rätt att vara den ny skapelse som jag är i Kristus. Men för den som inte tror är detta dårskap, för han eller hon vet inte bättre. En del kan ha hört talas om eller läst i Bibeln om pånyttfödelsen men i och med att de inte känner Den Helige Ande så kan de inte ta emot detta budskap. Den Helige Ande fick den första församlingen av Gud själv och efter detta har Den Helige Ande förmedlats genom handpåläggning, precis som det står skrivet i Guds ord i Bibeln. Vi måste vara medvetna om att det är skillnad på att döpta sig in i Kristi gemenskap och att döpa oss i- eller ta emot Den Helige Ande.

Dagens tankar går dock inte till dopskillnaderna utan till vår identitet i Kristus och åter igen tar Handbok för livet (Gospel Media) fram detta mycket tydligt och klart på ett sätt som alla borde kunna förstå.

* Vår gemenskap med Gud är återupprättad (Rom 3:24)

* Vi blir inte dömda av Gud till att dö (Rom 8:1)

* Vi har blivit fria från syndens lag som för oss till döden (Rom 8:2)

* Vi får tillhöra Guds folk (1 Kor 1:2)

* Vi är skuldfria och kan leva helt för Gud (1 Kor 1:30)

* Vi skall uppstå till nytt liv (1 Kor 15:22)

* Vi är nya människor (en ny skapelse) (2 Kor 5:17)

* Gud lade skulden för våra synder på Kristus (2 Kor 5:21)

* Vi är förenade i Kristus med alla andra som tror (Gal 3:28)

* Vi har fått allt Guds goda genom Kristus (Ef 1:3)

* Genom Jesus får vi en dag stå utan skuld inför Gud (Ef 1:4)

* Vi tillhör Guds älskade Son, Jesus Kristus (Ef 1:5-6)

* Vi har fått förlåtelse för våra synder (Ef 1:7)

* Enligt Guds plan skall vi ärva allt i Kristus (Ef 1:10-11)

* Gud har gett oss sin Ande som ett tecken på att vi tillhör Honom (Ef 1:13)

* Gud har uppväckt oss från de döda tillsammans med Kristus (Ef 2:6)

* Vi är nya människor beredda att göra Guds goda gärningar (Ef 2:10)

* Jesus Kristus har för oss nära Gud och hans folk (Ef 2:13)

* Alla som tror skall få ärva Gud (Ef 3:6)

* Genom Kristus kan vi utan rädsla komma inför Gud (Ef 3:12)

* Vi är en del av Kristi kropp, församlingen (Ef 5:29-30)

* I gemenskap med Kristus saknar vi ingenting (Kol 2:10)

* Genom hjärtats omskärelse har Kristus skurit bort vårt gamla jag (Kol 2:11)

* Vi skall räddas för evigt genom det som Jesus Kristus har gjort (2 Tim 2:10)

Vad annat kan man säga än wow då man får detta serverat inom sig som en uppenbarelse? Nej, det finns inga ord som kan förklara eller någon vetenskap som kan klargöra hur detta är möjligt men genom Den Helige Ande blir denna sanning för oss uppenbarad och allt detta kan tas emot genom tron, endast och enbart av Guds nåd. Tänk vilken skatt vi har i Kristus!

Tänk att denna gåva finns till och gäller dig och den gäller mig. Självklart har vi alla gjort bort oss någon gång och kommer att fortsätta göra detta. Men verkligheten är det att under ständig förnyelse i gemenskap med Kristus finns det en väg ut, en sanning och ett liv; Jesus sade själv: Jag är vägen, sanningen och livet.