Vi sitter helst bakom stängda dörrar och håller på med program utan att tänka på att någon där utanför behöver oss!

Pontus tankar - Vad har du gjort av dina dagar?

UNDERVISNING. Igår kände jag mig inte alls motiverad över att åka till min kära församling trots att onsdagskvällana är veckans höjdpunkt för mig. Det jag personligen går igenom nu i mitt liv är ingen lätt tid och självklart vill även fienden få mig att varken gå till kyrkan eller att gå ut och berätta glädjebudskapet om Jesus Kristus och om vad HAN har gjort i mitt liv till de som inte ännu tror.

Olle Rosenqvist hade en utomordentlig predikan som även bekräftade saker som jag tänkt på och som jag tog upp som förbönsämne inför församlingen denna kväll om att vi behövs utanför kyrkans väggar. Det finns människor som mår dåligt som behöver någon att tala med även runt omkring onsdagskvällarna och man kan inte heller tro att en eller två pastorer skall sköta allt själva. Det är nog vårt ansvar som Kristna medmänniskor att leva i tron utanför kyrkans väggar varje dag. Vi bör finnas till för de som behöver oss och den som säger att han eller hon inte behövs eller inte duger till någonting bör verkligen ta ett allvarligt samtal med Herren om denna förkastliga inställning.

Olle predikade om att vi alla en dag kommer vi alla att stå inför en domstol och då döms vi inte efter hur vi har tolkat bibeln, hur mycket vi har besökt högmässan eller hur många gånger vi varit i kyrkan utan Herren har endast en fråga som lyder:

VAD HAR DU GJORT AV DINA DAGAR?

Har vi gjort vår himmelske Faders vilja och som Jesus sade till oss alla:

"Åt mig har getts all makt i himlen och på jorden. Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar: döp dem i Faderns och Sonens och den heliga Andens namn och lär dem att hålla alla de bud jag har gett er. Och jag är med er alla dagar till tidens slut." Enligt Matteusevangeliet (28:16-20)

"Den som tror och blir döpt skall bli frälst, men den som inte tror skall bli fördömd. Tecken skall följa dem som tror detta. I mitt namn skall de driva ut onda andar. De skall tala med nya tungor. De skall ta ormar i händerna, och om de dricker något dödligt gift skall det inte skada dem. De skall lägga händerna på sjuka, och de skall bli friska." Enligt Markusevangeliet (16:15-18)

Detta bekräftade mycket av det jag har funderat på och även att fienden som förföljer mig i den Herrens tjänst jag har är i enlighet med Guds ord. Som Kristi kropp behöver vi varandra och vi bör vara ett. Den som påstår att den som lever utanför "kyrkan" även lever utanför Kristus behöver även ta ett allvarligt samtal med Gud. Det är den som i hjärtat tror att Jesus är Herre och med sin mun bekänner detta som är en lem i kroppen oavsett samfundstillhörighet!

Många av landets stora kyrkor förnekar fienden och hans febrila försök att stoppa de Kristna att nå UT med budskapet. Kyrkan har blivit inåtriktad och oavsett om man nu hänvisar till nådemedlen i högmässan så spelar det ingen roll. I högmässan når man inte människorna på gatan. Fienden bryr sig inte mycket om de kyrkor där man har "verksamhet" innanför kyrkans väggar sju dagar i veckan men nog om de som går UT med budskapet om vägen, sanningen och livet. Säg vad Ni vill men Jesus sade aldrig att vi skulle tala till "färdigt frälst" folk. Trots att Jesus själv undervisade i synagogor och i templet så var denna tid av den totala tiden Han vandrade på jorden minimal. Det mesta och de största miraklerna gjorde Jesus ute bland syndarna, hedningarna, drinkarna och hororna inte med den skriftlärda eliten som satt i templet på sina pedistaler med sina underliga religiösa munderingar. Samma sak pågår ännu i denna dag!

"Det är inte de friska som behöver läkare utan de sjuka. Jag har inte kommit för att kalla rättfärdiga utan syndare." (Mark 2:17)

Det är då vi lever i vår tro i gärningar och gör Guds vilja som vi blir förföljda. En del pallar inte för trycket och en del förkastar denna lära och säger att satan, onda andar och demoner endast härskade på Jesus tid eller på apostlarnas tid men faktum är att detta ännu i denna dag är rena rama verklighete. Det är då vi får märka och känna av förförljelsen som vi kan ropa Halleluja och konstatera att vi är på rätt väg. Vi tillhör Gud och gör vår Faders vilja!

"Om världen hatar er, skall ni veta att den har hatat mig innan den hatat er. Om ni vore av världen, skulle världen älska er som sina egna. Men ni är inte av världen, utan jag har utvalt er och tagit er ut ur världen. Därför hatar världen er. Kom ihåg vad jag har sagt: tjänaren är inte förmer än sin herre. Har de förföljt mig, skall de också förfölja er. Har de bevarat mitt ord, skall de också bevara ert ord. Men allt detta kommer de att göra mot er för mitt namns skull, därför att de inte känner honom som har sänt mig. Om jag inte hade kommit och talat till dem, skulle de inte ha synd, men nu har de ingen ursäkt för sin synd. Den som hatar mig hatar också min Fader. Om jag inte bland dem hade gjort sådana gärningar som ingen annan har gjort, så skulle de inte ha synd. Men nu har de sett dem och har hatat både mig och min Fader. Så skulle det ord uppfyllas som står skrivet i deras lag: De har hatat mig utan anledning. När Hjälparen kommer, som jag skall sända er från Fadern, sanningens Ande, som utgår från Fadern, då skall han vittna om mig. Också ni skall vittna, eftersom ni har varit med mig ända från början." (Joh 15:18-27)

För att ytterligare betona att det gäller oss alla att berätta om Jesus för andra citerar jag Handbok för livet (Gospel Media) Joh 15:27 "Också Ni måste berätta för andra om mig, för Ni har varit med mig från början." Då funderar många säkert vilken början Jesus själv talar om? Jo, Han talar om början från den dag vi har överlåtit oss till Honom och Han har blivit vår frälsare och Herre. Ända sedan den dag i mitt liv så har han varit i mig och jag i Honom. Jag kan inget göra i egen styrka eller kraft men i Kristus med hjälp av Den Helige Andes kraft kan jag och du utföra samma gärningar som Jesus gjorde; bota sjuka, driva ut onda andar och demoner, väcka upp döda och framför allt göra alla folk till lärjungar och sedan döpa dem i Faderns, Sonens och Den Helige Andes namn!

"Ni kommer att bli utstötta ur synagogorna, ja, den tid kommer då var och en som dödar er skall tro sig tjäna Gud. Och det skall de göra, därför att de varken känner Fadern eller mig. Men jag har sagt er detta, för att ni, när deras tid kommer, skall komma ihåg att jag sade det till er. Jag sade det inte till er från början, eftersom jag var hos er." (Joh 16:2-4)

Hur känner du dig idag? Är du beredd att möta Herren? Har du gjort din Faders vilja? Jag tror det tål att funderas på!

Den rätta vägen är smal och det finns många dörrar på den som kan leda oss IN på fel väg.
Hit men inte längre!