Juni tar det lugnt.

Fäboda lever upp till sitt rykte

ALLMÄNT. Efter många år av uteblivna besök på sandstranden Fäboda testade mickelsson.net-redaktionen den omtyckta badstranden i Jakobstad.

Dagen var en av sommarens hetaste, men ännu vid elvatiden var det rätt tomt på stranden. De stora folkmassorna strömmade till först vid ettiden, men ändå fanns det rätt gott om plats. Sandstranden är uppdelad i en mindre strand med grov sand och stenigare botten och en riktigt stor Thailandplaya med fin, ljus sand och fast långgrund sandstrand.

- Konstigt att här är så tomt, i Frankrike får man verkligen söka efter en plats att sätta ner sin handduk på motsvarande stränder, sade Sofia och Jérémy som årligen spenderar några veckor vid solkusten i Frankrike.

Det klara vattnet hör till de verkliga höjdpunkterna på stranden. Inga alger, blåstång eller annat krafs som hör till vardagen vid de sydligare havsstränderna i Finland.

Kändisfaktorn på beachen är också rätt så hög. Hela familjen Eremenko spanades in, likaså sångfåglarna Johannes och Lina Häger och supersköterskan, globetrottern Johanna Villman och firefightern och glasögonglidaren Jonas Käld.


Lina imiterar den lilla sjöjungfrun.
Sofia gillar stranden i Fäboda.
Linus tog sig ett dopp.
Jérémy på beachvolleyplanen.
Johanna Villman, Christa och Juni som har fått nog av stranden.
Juni på den långgrunda, finkorniga delen av stranden.
Det går att hitta avskildhet.
På eftermiddagen blev det tätare mellan badarna.
Kaffestugen intill stranden har god mat men höga priser.
Lina tar en paus från solen.
Sällskapet gillar maten!
Lina!