Far och dotter på RG-Line

Far och dotter, knuttar för Jesus

RESOR. Tidigare i sommar åkte jag och min son Sebastian på en tre veckor lång mc- & missionsresa i Finland och Sverige (artikel på gång). Förra veckoslutet åkte jag och min yngsta dotter Jeannette på vårt första längre äventyr tillsammans.

Vi startade på onsdagen och tog pizza båten RG-Line från Vasa till Umeå. Vädret var uselt och regnet öste ner. Tack vare Gud och Facebook hade vi fått kontakt med likasinnade människor i Umeå och vi fick verkligen se vad kristen kärlek är. Vi behövde någonstans att övernatta och dessa fantastiska och underbara människor flyttade ut ur sin lägenhet och lät oss sova i deras säng. Ja, så beter sig kristna knuttar emot varandra. Se på de kristna knuttarna hur mycket de älskar varandra!


Följande morgon träffade vi ytterligare en broder som jag haft kontakt med via Facebook i Umeå och utbytte erfarenheter över ett par koppar kaffe och några wienerbröd. Efter detta fantastiska möte startade vi vår färd på motorcykeln och började sakta men säkert leta oss söderut. Vi gjorde många stopp på vägen och vi hade tur med vädret. En sevärdhet som även kommer att presenteras i den andra artikeln om den längre resan i juni och juli var Höga kusten och Höga kusten bron. Där stannade vi även denna gång och åt glass och drack kaffe. Så länge det är sommar är man tvungen att avsäga sig allt som heter diet för det blir ingen riktig sommar utan glass.


Vår slutdestination denna dag var Alnön utanför Sundsvall. Där ordnade en rad kristna mc-klubbar en mycket trevlig mc-träff och om jag minns rätt var det 20:e året som träffen med det krångliga namnet, "mefrictyhap" ordnades. Under fredagen började övriga knuttar och knuttars fruar strömma in från olika håll och det blev en oförglömlig fest med ingen annan än Jesus i centrum.


På fredagskvällen var det korvgrillning och konsert och det är ju ytterligare ett faktum att korven tillhör sommaren liksom glassen. Bandet Crusers från Sundsvallsklubben Cruisers for Life spelade rock and roll och publiken diggade. Följande dag var det dags för olika körrutter och program och på kvällen var det andakt och grillkväll. Tänk vad mäktigt och underbart att få tillbringa en helg så här i en kristen gemenskap utanför kyrkans fyra väggar. Gud var närvarande hela tiden och Gud berörde människor. Vi fick träffa nya vänner och Gud öppnade nya dörrar.


För mig var det värdefullt att få ha med mig min yngsta dotter Jeannette denna gång och hon blev knuttarnas lilla charmtroll. Tänk vilka underbara syskon och vänner vi har fått tack vare Jesus! Personer som får sina egna platser i våra hjärtan och som kommer att finnas där ända in i evigheten. Mäktigt!


Jeannette hade roligt och om man frågar henne vad som var roligast så svarar hon säkert att nätterna var roligast. Hennes pappa talar nämligen i sömnen och då tar hon tillfället i akt och provocerar fram en diskussion och i denna kan det framkomma vad som helst mellan himmel och jord. Jeannette filmade även några av dessa diskussioner men vi har valt att hålla dessa för oss själva. Tänk att det lever ett litet barn i oss alla.


På söndagen åkte vi tillbaka till Umeå och då flyttade Cissi och Mats ur sin lägenhet igen och vi sov en natt till i deras hem innan vi tog färjan tillbaka hem till Vasa. Tack Jesus för en lyckad resa tillsammans som far och dotter. Vi ÄR Ambassadörer för Jesus Kristus och vi är på uppdrag av Gud!

Andy och Pontus i Umeå
Bröderna från Believer MC
Höga kusten bron
Vårt ekipage
Morgonbön på stranden
En av många pauser
Mefrictyhap 2010
Korvgrillning
Konsert med Cruisers
Grabbarna tycket om Jeannette
Ambassadörer
Jeannette har några år och några centimeter kvar tills hon själv kan köra
Våra vänner Lasse och Liv
Ambassadör Olle bakifrån
Ambassadör Jari glider iväg
Lasse på sin Suzuki
Kära broder Berth
Kära syster Anja sjöng vackert
Visste ni att man bäst tar bort fastbrända saker från avgasrören med en fuktig sockerbit
Innan vi åkte hem stötte vi på en gammal bekant