Lovsång

Det händer i Folkkyrkan i Sölvesborg - Bibelskola och höstkonferens

ALLMÄNT. Allt började på toaletten ombord på Betelskeppet i Göteborg i juni i år då jag började läsa en bok av pastor Tommy Lilja. 

Det var under ett besök i Göteborg, ombord på Betelskeppet som jag hittade en bok som verkade intressant. Jag inledde studierna av boken på toaletten i kaptenshytten en junimorgon denna sommar. Jag fastnade för boken som var intressant och som är något av det bästa jag läst på länge. Boken "Egoistens död - Den Helige Andes genombrott" av pastor Tommy Lilja är en läsvärd bok som alla kristna borde få ta del av. Efter att ha läst boken beslöt jag mig för att ta reda på mera om vem denna pastor Tommy Lilja är. 


Jag besökte PTL-Ministries hemsida och det blev bara intressantare och intressantare. De hade nämligen en distansbibelskola på svenska och jag valde att söka in på denna. Jag blev antagen och i september inledde jag studierna. I studierna ingår två resor till Sölvesborg i Sverige, en på hösten i samband med Folkkyrkans höstkonferens och en under påsken i samband med deras påskkonferens. I slutet av oktober besökte jag folkkyrkan för att ta delta i årets höstkonferens. Helgen blev livsförvandlande och någonting har skett inom mig.

Folkkyrkan är inte alls som namnet låter. Det är en gammal pingstförsamling som genomgått förnyelse och till min glädje såg jag att församlingen bestod av gammal som ung. Alla skall ha rum i Guds hus.

Under fredagen och lördagen undervisade Tommy Lilja sammanlagt 12 lektioner i tro. En biblisk undervisning om att leva ett liv i tro. På lördags eftermiddagen var det dags för mans- och kvinnoseminarium och pastor Tommy Lilja höll seminariet för männen och undervisade om "Real man power" och om att bli män enligt Guds hjärta. Höstkonferensens huvudtalare Paige Junaeus undervisade kvinnorna och på lördagskvällen var det dags för höstkonferensens första möte men Paige som huvudtalare. Självklart hade lovsången en viktig del under mötet och Folkkyrkans egna lovsångsteam ledde lovsången så att taket nästan lättade. På söndagen var det två möten med Paige och jag fick äran att sjunga tre av mina låtar på avslutningsmötet på söndagskvällen.

Veckoslutet var underbart och Guds närvaro var stark. Bland besökarna fanns även mina klasskamrater från klass 14 som går första året på distansbibelskolan. Det var en välsignelse att träffa dem alla och jag kände mig som hemma i Folkkyrkan.

Pastor Tommy Lilja är en engagerad man med många järn i elden. Jag skulle nog vilja kalla honom Sveriges svar på Reinhard Bonnke. Han drar stora kampanjer ute i tredje världen och följs av under, tecken och mirakel och folk blir frälsta på löpande band.

För mig har det varit en ära att få inleda studierna och lära känna pastor Lilja. Jag har äntligen hittat en sätt att studera Guds ord som jag länge velat göra på mitt eget modersmål och undervisningen är på ett dagligt språk som är lätt att förstå. Inga krusiduller eller utsvävningar utan Guds ord rakt igenom. Uppbyggande och uppmuntrande undervisning och jag känner redan efter några månader och mitt besök hur mycket nytt jag lärt mig. Det bästa av allt är att jag redan fått använda det jag lärt mig då jag varit ute på mina uppdrag.

Från Sölvesborg åkte jag till USA där jag nu har varit sedan den andra november. Skriver snart en liten berättelse om mina upplevelser här. Kanske det blir en artikel om vad som sker i Lakeland för tillfället?

Den som är intresserad av att läsa mera om höstkonferensen och min resa kan besöka min reseblogg på: http://bloggen.fi/missionamerica2010

Mera information om PTL-Ministries, Pastor Tommy Lilja och Folkkyrkan hittar Ni på: http://www.ptlministries.org/sv/

Besök även gärna Pastor Tommy Liljas egen blogg på: http://pastortommys.blogspot.com/


Real man power möte
Folkkyrkan
Söndagsmötet
Tommy Lilja
Paige Junaeus
Min broder Nisse
Tommy Lilja
Paige Junaeus
Bröder i Kristus
Tommy Lilja
Tommy Lilja
Lovsång
Paige Junaeus