Dubbelbiff

Turbo-burgare hemma - Mat

MAT. För torrt på MacDonald's? För mycket majonnäs på Hesburger? För dyrt på Chico's? Ingen panik, de godaste burgarna kan man blanda ihop i sitt eget kök, Mickelsson.net berättar hur.

Köttet är naturligtvis den viktigaste komponenten.

- Jag har provat otaliga olika fabrikat på marknaden och dessutom har jag provat på maletköttbiffar från grunden, men för mig har Lidls frysta hamburgarbiffar fungerat överlägset bäst, avslöjar Linus.

Som alltid gäller det att steka köttet en stund på ena sidan och när värmen närmar sig övre sidan svänger man på biffen och väntar en liten stund. Då kan man packa upp en skiva cheddarost och lägga den på. Istället för cheddarost går det också att skära en skiva mozzarellaost.

Löken kan man antigen lätt fräsa i smör eller ha rå. Båda fungerar bra. En mildare löksmak ger mer utrymme för köttets aromer att verka i gommen, kanske det stekta alternativet ändå är bättre.

Annan nästan obligatorisk fyllning är majonnäs, hamburgardressing, ketchup och hemgjord stark senap. Till detta kan man lägga isbergssallad och tomatskivor.

Till brödet finns också alternativ. De hälsosammare alternativen är rågbröd eller havrebröd, t ex från Fazer. Hamburgarbröd, runda med sesamfrön, är dock att rekommendera. Speciellt ett inhemskt som säljs på Prisma och som är färskvara och mycket dyrare än vanliga väldigt hållbara hamburgarbröd.

 Om man är riktigt hungrig rekommenderas två burgare med dubbelbiff.