Du kan förändra en familjs Jul! - God Jul Vasa

ALLMÄNT. Tiden går fort då man har roligt sägs det. Det svårt att förstå att det redan är åttonde upplagan av Sions projekt, "God Jul Vasa", där vi - i samarbete med socialen - får vara med och hjälpa de fattigaste familjerna i Vasa.

Det känns som om det vore igår, men faktum är att det redan har gått sju år sedan vi i Sion, i vasa, genomförde första upplagan av God Jul Vasa.

God Jul Vasa är ett välgörenhetsprojekt, där vi hjälper de familjer som utan hjälp, inte skulle kunna fira en God Jul. Projektet har varit mycket uppskattat och reaktionerna vi får varje år är allt från glädjetårar till kramar. Vi märker också att behoven för dessa familjer är enormt stora och tycks ha en tendens att växa.

Ska sanningen fram, är det inte väl ställt i vårt land. Det finns hundratusentals människor som lever i fattigdom. Samtidigt som detta elände existerar, är det en ypperlig möjlighet för oss troende att i handling visa på Jesu kärlek.

Det finns många fina engagemang i olika församlingar runt om i Finland. Vi i vasa vill detta år hjälpa 150 familjer, med julklappar åt barnen och 2-3 påsar med mat. Det är en droppe i havet, men om den droppen kan förmedla Guds kärlek, kan den ha evighetsvärde.

Vill Du hjälpa oss i vasa, finns det flera möjligheter:
- Kom på välgörenhetskonsert nu på lördag klockan 19.00. Där uppträder Ichtys-kören och Sakari Heikkilä med flera.
- Kom och paketera in presenter lördagen den 18.12 klockan 12.00. Vi har cirka 500 julklappar som ska paketeras och det brukar vara väldigt roligt att träffas i en gigantisk julverkstad.
- Sätt in en slant på Sions konto: 497010-2803363. Märk gåvan "God Jul Vasa" och den går oavkortat till detta ändamål. En familj kostar cirka 100€ (och där ingår 2-3 kassar med mat och cirka 2.7 paket (det är årets medeltal för barn/familj).

Jag har sett genom de år jag har haft förmånen att driva detta projekt att Mickelssons läsare har varit oerhört generösa och det tackar jag Gud för. Jag önskar att ni alla som är med och bidrar kunde få se blicken på en ensamstående mamma då hon lyser av glädje och tacksamhet då vi besöker henne med våra gåvor.

För Kristus,
Anders Olin