Över 800 finlandssvenska kristna ungdomar samlades - Höstdagarna 2010

ALLMÄNT. Höstdagarna är en årlig stor kristen ungdomssamling med omkring tusen finlandssvenska deltagare. Va-aaa? Jepp du läste helt rätt, läs mera!

Höstdagarna är en årlig stor kristen ungdomssamling med omkring tusen finlandssvenska deltagare. Ungdomssamlingen gick i år av stapeln den 5-7.11.2010 i Tammerfors. Varje år har samlingen ett passande tema och i år var det SKÖN.

Höstdagarna passar alla som är nyfikna på livet och kristen tro. Och som vill lära känna nya trevliga likasinnade vänner och mer om det kristna livet. Under evenemanget ordnas det allt från sångstunder, verkstäder, andakter, karaoke, konserter till gudstjänster. Så man fick pröva på allt från den nya trend motionsdansen Zumba, spela fotboll med biskopen, Bibelstudium med hamburgare, Impro, gospel, skööönt för kropp o själ (lär dej ge massage) till att själv tillverka skönhetsprodukter för hudvård och så vidare, 25 intressanta olika verkstäder fanns det att välja mellan. Något för varje ungdoms intresse. Men det finns även tid att så till att säga ”tralla” i trappan, chilla och ta igen gången tid med gamla vänner och också lära känna nya människor. Ett av de finaste som Höstdagarna har, är nog den trevliga stämningen och gemenskapen som finns omkring. En bred ”vi” anda, alla hjälps åt oberoende vad än det handlar om och fast man inte känner varandra sen tidigare.

Speciellt för i år var att Höstdagarna fyllde 60 år och då blev det tårtkalas för över 800 ungdomar! Inget litet kalas precis...men den skönt smakande kinuski tårtan räckte till mer än väl till alla! Under helgen uppträdde även den österbottniska kören Mrs Bighill Singers med en bred repertoar sånger och så rockade det kristna metalbandet Mammuth från Sverige låss på lördagskvällen. I år fungerade Ylva Vikström och Marco Harju som programledare. Som höstdagstalare fungerade Radio Vegas programledare Eva Franz, Raimo Mattsson religionslärare från Åbo och ungdomsprästen Peter Karlsson från Mariehamn. Ytterligare delade biskop Björn Vikström med sig av sin vishet i en kort andakt på lördag morgonen till de över 800 ungdomar som var på plats. På söndagen så uppträdde Gotlands Teatern med sin aktuella pjäs om Högavisan.

Missade du Höstdagarna i år? Ingen panik, de kommer på nytt nästa år, häng med då vet jag!
Har du inte varit med om höstdagarna och blivit nu lite nyfiken, då lönar det sig hänga med på en avslappnande men skoj kristen ungdomssamling! Pricka in första veckoslutet i november färdigt nästa år!
Mer info hittar du på: http://www.hostdagarna.fi