Kandidat i Helsingfors 2011

Ordets frihet och personlig integritet - Finska Piratpartiet

POLITIK. Piratpartiet i Finland drog igång sin riksdagskampanj med ett gäng glada intelligenta grabbar som pratade med människor utanför järnvägsstationen i Helsingfors. Mickelsson.net gick dit för att kolla vad det nya partiet står för.

För att en demokrati alls skall ha förutsättningar att fungera så skall folket få veta om dem man röstar på och om handlingarna som landet styrs

med. För att makten inte skall kunna missbrukas krävs också att kontrollen utryckligen är i riktningen att folket kontrollerar styret och inte tvärtom.

Piratpartiet vill gärna läxa upp de etablerade partierna med

öppenhet och fri information. Den personliga integriteten viktigare än rättigheter för företag att övervaka landets medborgare.

Partiet pratar inte bara, de föregår själva med gott exempel. De publicerar

öppet sina budgeter och inkomster och kräver att andra också gör det.  Som exempel har de reserverat 3500 euro på valaffischer år 2011.

http://vahamartti.fi/filut/pp/talousarvio_2011.pdf

Som jämförelse kan nämnas statsminister Mari Kiviniemi, som värnar om "öppenhet", så här öppet svarar hon om Väyrynen-skandalen:
http://www.youtube.com/watch?v=_FToGwnv7kQ

Att dela information och kultur är kärlek till nästan som bäst, skriver Piratpartiet på sin sida. Det är nästan som om de sammanfattat Mickelsson.net-sidans agenda.

Först måste vi säkra att internet hålls fritt och att demokratin och informationsflödet blir öppet och att avlyssning av medborgare reserveras till domstolsutlåtanden. Sedan kan vi fundera på bagateller som studiestöd och skatter.

Läs mer om Piratpartiets kampanj:
http://2011.piraattivaalit.fi/

Kampanjtältet lockade många nyfikna idag utanför centralstrationen
Den här killen ställer upp i Helsingfors valkrets i riksdagsvalet i april 2011
Gruppfoto