Staden Taormina

Sicilien på hösten

RESOR. Sicilien är en underbar ö utanför Italiens kust. Vacker natur, god mat, väldigt trevliga invånare och fina stränder med medelhavet som utsikt.

Mysiga, romantiska byar med ringlande gator och små cafén överallt. Massor med historiska sevärdheter och dessutom som grädden på moset är shoppingen väldigt bra där!

Den 18.10 for jag, Johanna Holm och hennes föräldrar Michael och Ann från det tråkiga höstvädret i Finland till Sicilien.

Vädret var helt okej, för att vara höst. Visst regnade det någon dag, men det gav oss bara mer tid för shopping och sight-seeing. Och de dagar som solen sken gjorde att man totalt glömde bort att det någonsin regnat! För när det är soligt på Sicilien, så är det underbart! Stränderna fylls med turister och försäljare, och havet blir sådär turkos-blått som man vill att det skall vara.

Det finns allt möjligt att göra där. Vi åkte t.ex. runt till några olika historiska sevärdheter, ut till en vulkan ö, till grottor som fanns längs havsklipporna utanför staden vi bodde vid (Naxos), till några av "storstäderna" på shopping och såklart var på stranden och solbadade.

Jag rekommenderar verkligen Sicilien till alla er som är påväg på semester och inte vet vart ni skall åka. Men mitt tips är nog att ni åker på sommaren, jag tror att det är ännu finare där då.


Staden Enna
Utsikten från Enna
Staden Enna
Galen trafik, och galna parkeringar!
Villa de armerina
Naxos
Naxos
Vår båt-guide
Trevliga invånare
Giardini
Giardini
Staden Taormina
Staden Taormina
Naxos at night
Naxos
Catania
Johanna
Stranden i Naxos
I Naxos
På ön "Vulcano" som är en aktiv vulkan-ö
Catania, "storstaden"