På gymet

Undrens tid är inte förbi! - Pontus på gymmet

HÄNDELSER. Undrens tid är inte förbi. Unge fotografen Sebastian följde med sin pappa och gyminstruktören Lasse Lindberg på ett besök på gymmet vid Ågelsta folhögskola utanför Stockholm i samband med ett evangelisationsuppdrag. 

Lasse Lindberg som arbetar som vaktmästare, allt i allo och allas egen vid folkhögskolan i Ågelsta vid Ågelsta gård hade bjudit in mig för att hålla en annorlunda lunchkonsert för eleverna. Innan konserten tog han mig med på en en guidad tur i gymmet och fungerade även som utmärkt instruktör.

Jag fick genomgå hårda prövningar men kom underfund med att det fortfarande finns krafter i de gamla musklerna. Olika apparater prövades och det kändes nästan som om svetten skulle ha runnit i pannan. Lasse instruerade mig hur man använde de olika apparaterna. Dock hade han synpunkter på min gymklädsel och i sitt inre tänkte han nog att det inte är många som tränar på gym klädda i skinnväst och jeans. Ping pong och biljard fanns även med på schemat liksom en presentation av hur man använder innebandy klubban. Efter sessionen var jag så trött att jag var tvungen att gå ut med ett par käppar.

Självklart var jag också tvungen att fylla på skafferiet så Midsommar Pizzeria i Midsommarkransen nära Finska Filadelfia i Västberga fick besök av två finlandssvenskar. Vi tittade även in vid St. Clara kyrka inne i den kungliga huvudstaden och delade lite tankar med broder Traktor Kenta och prästen Carl-Erik Sahlberg som hälsade glatt till de äldre trevliga männen på Frank Mangs Center i Närpes. Han mindes förra årets Mangsvecka med stor glädje.

Lasse var en lätt match för Pontus
Ping Pong
Biljard
På gymet
Lasse instruerar
På gymet
Svettigt värre
På gymet
På gymet
HJÄLP!
På gymet
På gymet
På gymet
På gymet
Det finns krafter i de gamla musklerna!
På gymet
Innebandy position
Det var svårt att ta sig ut ur gymmet så vi fick ta hjälp av ett par käppar
Efter gymmet träffade vi Carl-Erik Sahlberg och Traktor Kenta i St. Clara kyrka i Stockholm
Självklart smakade det med en Calzone efter ansträngningarna på gymet