Del av paketinnehållet från Hong Kong. Bläckflaskor, nya tomma patroner och sprutor.

Budgetprintning

DATORER. Printern Canon Pixma MP980 är bland konsumentomdömen känd för att vara en verklig bläckslösare. Kvaliteten på utskriften är god, men användningen är hejdlöst dyr. Mickelsson.net provade budgetalternativet till att köpa dyra originalpatroner.

Kundbetjäningen i olika butiker erkänner att Canon gör allt för att suga pengarna från folk när det kommer till försäljning av märkesbläckpatroner. Med sina ynkliga 9ml färg kostar en patron nästan 14 euro. Till Linus testprinter behövs det sex patroner.

- Inköpet av printern var det första och sista spontanprinterköpet jag gör utan att kolla på reviews på nätet först, beklagar sig Linus.

Budgetalternativ till det mesta kan hittas på http://ebay.com, så även till Canons originalbläck.
Mera specifikt här:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=250691475730&ssPageName=STRK:MEWNX:IT

För omkring 70-80 euro får man ett set som man kan fylla patronerna omkring 10 gånger med (6x120ml). När man en gång har påfyllnadssetet räcker det att bara köpa bläckflaskor.

Utskriftskvalitén är bra om inte till och med riktigt bra med de nya patronerna.

Nackdelen är att fingrarna blir klottiga och att det tar en stund att fylla patronerna. De patronerna som kommer med är först tomma, inkluderar ett chip och de skall fyllas med bläck via sprutor som också kommer med.

Fördelar:
Nu kan man printa billigt

Nackdelar:
Leveranstiden är nästan två veckor från Hong Kong
Man ser ut som en blåbärsplockare efter påfyllningen
Det tar flera minuter att fylla patronerna för hand

- Om man vill ha riktiga fotografier skall man nog framkalla dem hos http://foto.com , de är billigast, opponerade sig mannen på gatan.