Tim Stratton bakom mixern

Rockiga dagar i studion - Ny kristen rock skiva under arbete, release i maj 2011

ALLMÄNT. Då jag fick möta Jesus vid min dödsbädd för fyra år sedan hade jag en vision om att förmedla budskapet om Honom genom min musik. 2009 gav jag ut min första skiva "Ride To Freedom". Nu är inspelningarna för skivan "Thankful" på gång. 

Redan förra hösten inleddes samarbetet med Martin Kantola, ägare till Nordic Audiolabs Studios i Karperö, utanför Vasa. Jag tror inte det var någon slump som sammanförde mig oss igen efter många långa år. Jag har nämligen känt Martin ända sedan jag köpte min första basgitarr av honom då jag var typ 11 år gammal. Då spelade Martin tillsammans med några andra kristna bröder i ett band som hette Message och jag minns att vi hängde vid deras övningslokal i Metodistkyrkan i Vasa. Det har hunnit gå några år sedan dess.

I oktober spelade vi in tre låtar som gavs ut på singel in USA under min resa där i november. Låten "Thankful" återspeglar den tacksamhet som jag känner idag efter allt jag har fått vara med om under de senaste åren. Därav kommer hela skivan också att bära samma namn i och med att det är mycket tacksamt att leva i tacksamhet. Det som har skett har ingenting att göra med mina egna prestationer eller gärningar utan helt och hållet, endast och enbart av Guds nåd och kärlek. Genom min musik vill jag förmedla budskapet om vår Frälsare och Herre, Jesus Kristus. Han står och väntar med öppna armar på att vi alla skall närma oss Honom och bli frälsta. Tänk att vår evighet börjar i den stund vi blir frälsta och tar emot Jesus i våra liv. Mäktigt!
Förra veckan fortsatte vi inspelningarna i studion i Karperö, utanför Vasa och ytterligare åtta nya låtar har spelats in. En trevlig överraskning var ljudteknikern som var med oss denna kalla vecka i februari. Jag hade på känn att jag skulle ha sett honom tidigare någonstans men kunde inte komma ihåg var. Efter en dag och en natt gick det upp för mig att jag sett bilder på honom och läst om honom här på mickelsson.net. Det var ingen annan än Tim Stratton som nuförtiden är bosatt i Finland. Tillsammans hade vi några fina dagar i studion och inspelningarna gick som en dans.

Några ändringar har dock skett i bandet och trummisen har bytts ut emot en ny frisk fläkt som heter Jouni Uusimaa. Martin Kantola spelar bas de gånger USA basisten Garry Nutt inte kan närvara och själv får jag sköta om gitarrerna och sången. Igår kväll fick vi ytterligare besök i studion då Mr. Rock and Roll, alltså Mikko Rintanen själv dök upp i studion och spelade piano och orgel på de åtta nya låtarna. Hittills är jag mycket nöjd och är tacksam för de personer som är med och arbetar för detta projekt.

Camilla Cederholm och Henna Hellman har också varit med och sjungit körer och Suvi Kantola har spelat fiol. Ja, vad kan man säga. Man har spelat rock and roll hela livet och föreställt sig att allt går ut på rock and roll MEN att spela musik med ett budskap om vår Frälsare är något helt annat. Tänk att Gud kan använda oss alla på våra olika områden och genom våra olikheter och personligheter. Jag ser fram emot att i sommar åka ut på turne´och framföra dessa nya låtar här och där. Kom och lyssna!

Man kan lyssna på singlen Thankful här:
http://www.pontusjback.com/site/www/thankful.html

Här kan man bekanta sig med Martins studio och hans handgjorda mikrofoner som bland annat används av Jennifer Lopez:

http://www.nu47.com
http://www.panphonic.com

Tim Stratton bakom mixerbordet
Jouni plockar ihop sina trummor
En gammal trogen tjänare
Det svänger för Jouni
Rörsound
Tim och Martin funderar
Martin tog en bulle medan andra tänkte på linjerna
Gitarrspel
Ormskinn
Tim lyssnar på då Martin spelar bas
Oj
Carparelli
Mikko testar flygeln
Mikko lyssnar på låtarna
Mikko bakom flygenl
Martin och Mikko funderar
Mikko spelar orgel