Tommy predikar på Frank Mangs Center

Tommy Lilja första gången i Finland - På besök i Kvevlax och Närpes

ALLMÄNT. I onsdags anlände Pastor Tommy Lilja till Finland för första gången. Samma kväll predikade han i Kvevlax Missionskyrka. Nu i helgen undervisar han och predikar under Mangsveckan på Frank Mangs Center i Närpes. 

Folk frågar vem Tommy Lilja är. Det gjorde jag också och denna Guds man kom jag i kontakt med efter ett toalettbesök ombord på Betelskeppet i Göteborg. Jag hittade en intressant bok med eld på och tog den med mig in "helgedomen" där jag började läsa boken. Efter en stund knackade det på dörren och jag blev ombedd att komma ut då det var dags att åka på mötet där jag skulle tala om en stund. Denna bok och det jag läst följde med mig i tankarna och då vi kom tillbaka fortsatte jag att läsa den, dock inte på toaletten. Följande dag skulle vi åka hem och föreståndaren Jukka Mäkikangas även kallad kapten på Betelskeppet gav mig denna bok som jag var mycket intresserad av. Jag läste ut boken och bekantade mig med vem författaren Tommy Lilja är. Det framkom att han är en aktiv man med många järn i elden, en man som lever i sin kallelse.
Jag fick också reda på att hans organisation PTL-Ministries driver en distansbibelskola och denna har jag nu studerat ett år i. Ett perfekt alternativ för den som vill gå en bibelskola men inte vill eller kan flytta. Dessutom är det bra att man i sig egen miljö får komma i i dessa studier och jag har själv konkret fått se att levnadsvanorna ändrar. Varje dag är det som om något nytt skulle ha kommit och det gamla skulle vara förbi. Att man sedan i praktik i vardagen får använda sig av det man lärt sig är ett annat kapitel men dock enligt min bedömning en mycket väsentlig del av det hela. Gud bekräftar sitt ord genom under, tecken och mirakel genom kraften i Jesu namn.
Igår inledde Tommy Lilja en tredagars bibelskola där han undervisar om trons grunder på Frank Mangs Center i Närpes. På kvällen var  det väckelsemöte med lovsång, tillbedjan och en verkligen uppmuntrande predikan om Guds kärlek och om hur mycket Gud älskar oss. Tommy Lilja's sätt att undervisa är unikt och han berättar och målar upp Jesu liv och försoningsverk samt de bibliska principerna på ett sätt som verkligen alla kan förstå. Tron jämför han bland annat med en cykel. Vi har alla kommit till tro och fått tron. Alltså vi har fått en cykel. Dock kommer vi inte framåt innan vi börjar cykla, alltså börjar tro. Under två dagar har vi nu lärt oss att cykla och jag har från deltagarna och besökarna verkligen inte hört ett enda klagomål.
Det finaste som sades och som kändes under torsdagskvällens möte var nog det att vi var en salig blandning människor samlade från olika samfund och församlingar, som helt olika individer men vi hade en otroligt fin gemenskap med Gud tillsammans och ingen såg på varandra med varken ondska eller hat i blicken. Kärleken, Jesus var mitt bland oss. Tommy sade det på ett berörande sätt, att Gud hela tiden är med oss men då vi kommer tillsammans känner vi av Honom på ett helt annorlunda sätt. Detta rörde verkligen vid mig personligen och jag vet att många andra blev rörda. Personligen tror jag att vi lever i en tid där vi vandrar i en riktning där Jesus håller på att resa upp mer och mer av den fallna kyrkan, där människorna uppmuntras till att leva i tro och tillsammans tjäna Gud. Vi vandrar emot en tid då den fallna kyrkan där prästerna är de enda som lever i nådegåvorna kommer  att falla bort och ta herdeuppdraget på allvar och låta församlingen tillsammans tjäna Gud. Vi lever verkligen i en intressant tid och för varje steg vi tar ifrån den fallna kyrkan till den nya kyrkan som Jesus själv reser upp ju närmare är det till Jesu återkomst.
Bibelskolan och mötena fortsätter här på Frank Mangs Center i kväll och i morgon lördag med en avslutningsgudstjänst i Kaskö kyrka söndagen den 14.8 kl. 10.00
"Vad hjälper det dig om du kan hela Bibeln utantill men inte förnimmer hans närvaro? Vad hjälper det dig om du håller alla buden men inte har hört hans röst på insidan? Den helige Ande, sa Jesus, skulle vara din lärare. Det är ju på den helige Andes teologiska institut vi först och främst skall sträva efter att få studera. Men för att han skall kunna bli din lärare  måste du först få kontakt med Honom och det för du genom att vara ensam, med din Bibel, i bönen, i stillheten där du vänder dig inåt för att han som är i ditt hjärta skall kunna komma fram." Tommy Lilja

Tommy Lilja i Kvevlax Missionskyrka
Kurt-Erik Nordin hälsar Tommy välkommen till Frank Mangs Center
Kurt-Erik presenterar Tommy Lilja för de hungriga eleverna på Frank Mangs Center
Tommy Lilja undervisar om att tro
Camilla och Nils på Frank Mangs Center
Äldstekåren på Frank Mangs Center
Min syster Carola och jag på Frank Mangs Center
Kyrkoherdesfrun Anita Ingvesgård på Frank Mangs Center
Servering på Frank Mangs Center
Kurt-Erik inledde torsdagens kvällsmöte på Frank Mangs Center
Lovsång på Frank Mangs Center
Lovsång på Frank Mangs Center
Camilla på på Frank Mangs Center
Tommy predikar på Frank Mangs Center
Tommy predikar på Frank Mangs Center
Efter möte i tältet på Frank Mangs Center