Goda nyheter sedan 2002     Söndag 20 oktober 2019 kl 06:04Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Bli skribent | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Dagen då Den Helige Ande tog över
en broder
Foto: en broder
Lejonen i Sverige!
pjb@netikka.fi
 11 6011 55 2
pjb@netikka.fi Back
Online 10:08 30/10 2011  Modifierad 13:30 02/11 2011
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Tommy Lilja predikar
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Tillbedjan och lovsång
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Paige Junaeus tolkar och tolken tolkar och den troende tror.
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Tillbedjan och lovsång
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Intensiva samtal i kaffebordet
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Alla var nöjda och upprymda
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Systrarna talar allvar om vem Jesus egentligen är och jag tror Lilian försöker säga att vi alla har tillgång till kraften i Jesu namn.
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Kim från Yttermark var mycket salig
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Marias snälla mamma och Susanne Öst utanför Folkkyrkan.
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Min broder Oskars fru Lilian och hennes syster i Sölvesborg.
{"width":"236","height":"500","type":"file","thumbnail":"thumb"}

Allmänt  Denna helg ordnas höstkonferensen vid Folkkyrkan i Sölvesborg i Sverige. Konferensen är en del av distansbibelskolan där bland annat Lilian, Pontus, Kim och Susanne från Finland studerar.

För undertecknad är det tredje gången jag besöker Folkkyrkan i Sölvesborg och till min glädje har jag fått tillbringa dessa underbara oktoberdagar tillsammans med några andra syskon i Herren från mitt hemland Finland, samtliga syskon  känner jag från tidigare. Susanne Öst är medlem i samma församling som mig, Kvevlax Missionskyrka och Tommy Lilja besökte oss i Kvevlax denna sommar. Min broder Oskars Sjöbergs fru, Lilian från Snappertuna och Kim från Yttermark har också nappat på detta med distansbibelskolan och studerar nu första året.
Då jag försiktigt frågade dem vad de tycker om undervisningen så får jag inte riktigt något vettigt svar men jag ser i deras ögon att de är tagna över att inte bara läsa mer om Bibeln utan även lära sig känna Jesus bättre, komma närmare Gud och lära sig praktisera den auktoritet vi fått av Gud i Jesus Kristus genom Den Helige Ande.
Igår lördag, då jag var på väg ut genom dörren för ett litet ärende blev jag mycket glad. Min syster Maria Siren som också är med i Kvevlax Missionskyrka men som nu studerar vid församlingen Arken i Stockholm satt där på sista bänk tillsammans med sin trevliga mamma. Tänk vad glad man kan bli att se sina egna syskon dyka upp så där utan förvarning.
Vi "finnar" beslöt oss för att sätta oss ner tillsammans i en av pauserna igår och det blev en underbar stund tillsammans med vittnesbörd om Jesus. Det råder ingen tvekan om saken, alla som är här talar om och tänker på Jesus. Han är i allas tankar och Den Helige Ande är starkt närvarande. Där satte vi "finnar" tillsammans inträngda i en knut och älskade varandra. Jag försökte fråga några av mina landsmän och kvinnor vad de har att säga om konferensen, bibelskolan och mötena till läsarna på mickelsson.net och det var egentligen svårt att få några vettiga svar. Alla var och är fyllda av Den Helige Ande. Lilian fick ur sig: - Jag har aldrig varit med om en sådan kraft. Jag blev helad i mitt knä och gick i trapporna för att testa det då en kvinna kom emot mig och jag upplevde att Den Helige Ande ville jag skulle be för henne. Då jag lade handen på henne gick det ut en kraft som gjorde att hon höll på att falla baklänges i trappan. Det är ju detta vi fått lära oss att använda auktoriteten och kraften. Jag visste inte det var så här enkelt om man bara tror.
Maria tyckte att det var fantastiskt och tillsammans med Susanne var de eniga om att detta är något vi behöver i våra församlingar och mera av i vårt land. Detta blev för många dagen då Den Helige Ande tog över, inte bara lite grann utan helt och hållet och inget kommer längre att vara sig likt.

pjb@netikka.fi Back
12:38 1.11.2011
pjb@netikka.fi

Tack Mimmi! Ja, det var en fantastisk helg och en sådan gemenskap och påtaglig kärlek oss människor emellan skulle nog behövas på flera ställen, egentligen är det ju så vi skall fungera som kristna. Nu har jag också ändrat namnet på Kaj som heter Kim. Tack för att du påpekade. Har läst din mail, jag tackar Gud för dig och skall svara inom kort. Hälsningar och välsignelser från Houston, Texas. Jag är framme nu :) Gud är god!
Mimmi
17:57 31.10.2011


Tack Pontus för att du delar av det goda Herren ger! Vi var väl lite tröga med kommentarer, så här kommer.. E va nou eldit tier :-) Guds Ande var mäktigt utgjuten. Jag är fortfarande eldig. Wohoo! Helig Ande verkade djupt i min själ, gav mig uppenbarelser i den situation jag befinner mig i just nu.
Härlig Kristen gemenskap, man kände sig välkommen och älskad som den man är. Vi kom ner med min mamma från Kungsängen, körde över 7 timmar. Det var värt varje mil! Vi var båda vissa om att det var Gud som drev oss dit. Vi söker och längtar, efter mer av Gud. Han bemötte oss i vår längtan, och utgjöt sin Ande i oss på ett mäktigt sätt. Paiges undervisning levande gjorde evangeliet påtagligt. Sen kom Tommy med elden och helig Ande blåste .. Wohoo var ordet jag hade inom mig. Jag tackar för min del att jag fick vara med och fortsätter be att Gud skall komma med Sin eld över Österbotten och hela Finland. Guds välsignelse till er alla :-)
Sök

Skriv sökordet i rutan
Arkiv
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén