Lejonen i Sverige!

Dagen då Den Helige Ande tog över - Finnar blir välsignade i Sölvesborg

ALLMÄNT. Denna helg ordnas höstkonferensen vid Folkkyrkan i Sölvesborg i Sverige. Konferensen är en del av distansbibelskolan där bland annat Lilian, Pontus, Kim och Susanne från Finland studerar.

För undertecknad är det tredje gången jag besöker Folkkyrkan i Sölvesborg och till min glädje har jag fått tillbringa dessa underbara oktoberdagar tillsammans med några andra syskon i Herren från mitt hemland Finland, samtliga syskon  känner jag från tidigare. Susanne Öst är medlem i samma församling som mig, Kvevlax Missionskyrka och Tommy Lilja besökte oss i Kvevlax denna sommar. Min broder Oskars Sjöbergs fru, Lilian från Snappertuna och Kim från Yttermark har också nappat på detta med distansbibelskolan och studerar nu första året.
Då jag försiktigt frågade dem vad de tycker om undervisningen så får jag inte riktigt något vettigt svar men jag ser i deras ögon att de är tagna över att inte bara läsa mer om Bibeln utan även lära sig känna Jesus bättre, komma närmare Gud och lära sig praktisera den auktoritet vi fått av Gud i Jesus Kristus genom Den Helige Ande.
Igår lördag, då jag var på väg ut genom dörren för ett litet ärende blev jag mycket glad. Min syster Maria Siren som också är med i Kvevlax Missionskyrka men som nu studerar vid församlingen Arken i Stockholm satt där på sista bänk tillsammans med sin trevliga mamma. Tänk vad glad man kan bli att se sina egna syskon dyka upp så där utan förvarning.
Vi "finnar" beslöt oss för att sätta oss ner tillsammans i en av pauserna igår och det blev en underbar stund tillsammans med vittnesbörd om Jesus. Det råder ingen tvekan om saken, alla som är här talar om och tänker på Jesus. Han är i allas tankar och Den Helige Ande är starkt närvarande. Där satte vi "finnar" tillsammans inträngda i en knut och älskade varandra. Jag försökte fråga några av mina landsmän och kvinnor vad de har att säga om konferensen, bibelskolan och mötena till läsarna på mickelsson.net och det var egentligen svårt att få några vettiga svar. Alla var och är fyllda av Den Helige Ande. Lilian fick ur sig: - Jag har aldrig varit med om en sådan kraft. Jag blev helad i mitt knä och gick i trapporna för att testa det då en kvinna kom emot mig och jag upplevde att Den Helige Ande ville jag skulle be för henne. Då jag lade handen på henne gick det ut en kraft som gjorde att hon höll på att falla baklänges i trappan. Det är ju detta vi fått lära oss att använda auktoriteten och kraften. Jag visste inte det var så här enkelt om man bara tror.
Maria tyckte att det var fantastiskt och tillsammans med Susanne var de eniga om att detta är något vi behöver i våra församlingar och mera av i vårt land. Detta blev för många dagen då Den Helige Ande tog över, inte bara lite grann utan helt och hållet och inget kommer längre att vara sig likt.

Tommy Lilja predikar
Tillbedjan och lovsång
Paige Junaeus tolkar och tolken tolkar och den troende tror.
Tillbedjan och lovsång
Intensiva samtal i kaffebordet
Alla var nöjda och upprymda
Systrarna talar allvar om vem Jesus egentligen är och jag tror Lilian försöker säga att vi alla har tillgång till kraften i Jesu namn.
Kim från Yttermark var mycket salig
Marias snälla mamma och Susanne Öst utanför Folkkyrkan.
Min broder Oskars fru Lilian och hennes syster i Sölvesborg.