Ambassadors körde igång med Biker Church - Första Biker Church tillställningen lyckad

ALLMÄNT. Ambassadors For Jesus Christ m/m har en vision och en passion. Det är att nå människor med budskapet om Jesus Kristus och Frälsningens väg. I slutet av förra året beslöt man att ta kyrkan till de som inte vill eller vågar komma till kyrkan och i kväll, söndagen den 8 januari 2012 hölls den första Biker Church tillställningen i Recycle Motor & Music's utrymmen i Vasa.

Ambassadörerna som höll årsmöte i Recycle Motor & Music's utrymmen igår visste inte hur det skulle gå. Man hade annonserat den första tillställningen endast genom hemsidor och på Facebook. I kväll var det dags för premiären för Ambassadors Biker Church i Vasa och oväntat många kom för att höra Guds ord, lovsång och vittnesbörd.
Ambassadörerna var rätt många denna kväll i och med förstärkningen från familjen Haka som bor i Sundsvall i Sverige. Även broder Peter Hudd som är född och uppväxt i Vasa men nu bosatt i Stockholm var med denna kväll och de som kom fick ta del av ett verkligen uppmuntrande budskap av Ambassador Jakes Mahne som undervisade och predikade denna kväll.
Undertecknad delade några tankar och ledde lovsång och Anja Haka vittnade om hur Gud varit med hennes familj under de år de kämpat och gått genom en tung tid efter att ett av deras barn omkom i en brand för fyra och ett halvt år sedan. Sällan hör man föräldrar som vågar ställa sig upp om berätta om något så tungt. Jag kan inte annat än konstatera att Gud har varit med dem och försett dem med frid och omsorg.
Ambassadors For Jesus Christ m/m kommer under året att ordna Biker Church tillställningar en gång i månaden och från och med nu är det alltid den första söndagen i månaden och tiden är kl. 18.00. Föreningen kommer även inom kort att starta upp två underavdelningar för barn och ungdomar. Vi vill uppmuntra barnen och ungdomarna att komma med och visst är det ett mycket bättre alternativ att vara kristen biker än dricka alkohol och använda droger som alltför många ungdomar i dag gör. Snart startar även arbetet med "Ambassadors Kidz" och "Youth Ambassadors".
- Vi vill ge ungdomarna en möjlighet att få ett en plats och ett förtroende och vi vill engagera dem i olika uppdrag. Detta kan mycket väl bidra till att de får en stadig grund att se på och motorcykelintresset är något som kan bli en "hela familjen grej", säger Ambassadörernas styrelseordförande.
Nästa Biker Church äger rum den 5 februari kl. 18.00. Under alla dessa tillställningar kommer man att servera Guds ord, lovsång, vittnesbörd och självklart kyrkkaffe.
Styrelseordföranden konstaterade: - Skillnaden på vanligt kaffe och kyrkkaffe är den att då man dricker kyrkkaffe så är det ett löfte från Jesus själv att där två eller tre är samlade i Hans namn så skall Han vara mitt bland dem. I dessa sammanhang dricker man kaffe i Jesu namn.