Pontus och broder Janne från Heavens Bikers i Finska Filadelfia i Stockholm.

Far och son ute på nya äventyr - Följ med Pontus och Sebastian's missionsresa till Sverige - Del 1

ALLMÄNT. I tisdags körde de från Vasa till Åbo och vidare med Viking Line över till Stockholm. En kväll, en dag och tre möten på olika platser i Stockholm. Följ med på deras resa.

I tisdags åkte de bil från Vasa till Åbo och enligt säkra källor åt de av buffen ombord på Viking Isabella. I onsdags anlände de till Stockholm och körde genast ut till Vendelsö, till deras vän och broder Jari Niemi där de bor under dessa dagar. De inledde vistelsen med att ladda upp inför onsdagens möte i Finska Filadelfia (Finska Pingst i Stockholm).
Det var fjärde gången de besökte församlingen och många kom även denna gång. I slutet av mötet gick några kvinnor ut för att köpa mjölk och de mötte några byggnadsarbetare på vägen. Dessa frågade de glada kvinnorna varifrån de kommer då de är så glada. De berättade att de kom från kyrkan. En av männen blev intresserad och tog steget in, över tröskeln. Innanför kyrkans fyra väggar fick han samtala med några likasinnade män och kvällen slutade med att mannen lämnade kyrkan frälst och pånyttfödd.
Igår torsdag träffade de Vasabördige Peter Hudd på Kungsholmen i Stockholm. Tillsammans begav de sig ut på en åktur och första stoppet var på Visättra Rehabiliterings Center. Där serverades det ärtsoppa och plättar och efter mötet berättade Pontus för klienterna om sitt liv och om hur han med Jesu hjälp kommit ur allt elände och fått ett helt nytt liv i Kristus. Klienterna fick varsin bok och gänget åkte vidare för ett studiebesök på Harley Davidsons butik utanför storstaden.
Kvart för fyra inledde prästen Carl-Erik Sahlberg eftermiddagsbönen i Sta. Klara kyrka och Pontus sjöng några låtar och vittnade om sitt liv. Cafét var fullsatt och även Jeannette Ljugars från Sisters International tittade in. I Sta. Klara kyrka gör man ett fantastiskt arbete med de utslagna och det finns en atmosfär där som är helt unik. Ja, lite "hippiestil" sade Pontus.
Efter att de kört hem broder Peter Hudd som under dagen också anslöt sig till Ambassadors For Jesus Christ M/M åkte de tillbaka till Vendelsö och avslutade dagen på en pizzeria tillsammans med Jari och bikern Janne Paavilainen från Heavens Bikers.
Resan fortsätter och idag bär det av till Södertälje och vidare via Jönköping till Göteborg.
- Man vet aldrig vad som kan hända då man är ute och vittnar. Guds vägar är outgrundliga påpekar Sebastian i sömnen. Sebastian har för tillfället ett sabbatsår i studierna och tillbringar mycket tid tillsammans med John Blund.
- Ungdomarna är nog trötta, verkar det som säger Pontus...

Pontus spelar i Finska Filadelfia.
Jari tog med Pontus och Sebastian till hamburger restaurangen Daisy's efter mötet i Finska Filadelfia.
Sebastian och broder Peter Hudd i Stockholm
Vänner på Visättra Rehabiliterings Center
Ärtsoppan
Plättarna med grädde och sylt
Pontus äter ärtsoppa
Vittnesbörd och sång på rehabiliteringscentret
Sta. Klara Kyrka mitt i hjärtat av Stockholm
eftermiddagsbön
Pizza i gott sällskap