Poliserna stannade Ambassadörerna utanför Jönköping. 21.01.2012

Möten, hippietanten, knivar och Guds nåd - Följ med Pontus och Sebastian's missionsresa till Sverige - Del 2

ALLMÄNT. Pontus och Sebastian's äventyr i Sverige fortsätter. Efter dagarna i Stockholm åkte de söderut och många under och tecken har följt dem. 

Fredagen den 20 januari lämnade Ambassadörerna Pontus och Sebastian Stockholm efter att ha varit där och gjort staden osäker några dagar. Om dagarna i Stockholm och om resan från Vasa kan du läsa här.
Deras första stopp denna fredag var vid Finska Pingstkyrkan i Södertälje dit Pontus var inbjuden för att tala och sjunga på församlingens första ungdomssamling för året. Det var inte bara ungdomar som kom utan även en del äldre människor. Pontus berättade om sitt liv och om hur god Gud är. Efter mötet valde de att bege sig vidare söderut för att övernatta på ett hotell i Jönköping. Orsaken till detta var deras finurliga planering så att de inte skulle behöva köra så långt följande dag och de ville gärna vara framme i tid i och med att de hade en tid att passa. De övernattade på Hotel Ibis, ett lågprishotell utanför centrala Jönköping. Pontus hade ringt och meddelat att de kommer sent på kvällen och då hade man från hotellet berättat att de inte tar emot kontanter efter kl. 22.00. Pontus hade dock kommit överens om att betala kontakt i och med att de inte har någon form av kreditkort. Väl framme möttes de av en mycket "viktig" och aningen spydig receptionist som inte ville ta emot deras pengar trots att denna tidigare överenskommelse gjorts. Det tog en tid att övertyga kvinnan i receptionen att pengarna var äkta.
Följande morgon hann de inte långt utanför Jönköping innan en polisbil började förfölja dem. Pontus och Sebastian kände sig förföljda en bra stund tills farbror polisen hittade ett lämpligt ställe att stoppa dem. De kollade körkort och identitetshandlingar och medan en av poliserna kollade upp dessa via datorn frågade Pontus den andre polisen som stod på vakt utanför bilen ifall de ser suspekta ut. Polisen svarade vänligt: - Vi trodde faktiskt att Ni var Bandidos! Vi såg märket på bilen och din jacka så vi beslöt att kolla upp Er. Pontus berättade att de inte tillhör någon världslig mc-klubb och vittnade kort för polisen om sin bakgrund och om Jesus. Den andre polisen kom till bilen och kunde konstatera att allt var under kontroll varefter Pontus steg ur bilen och öppnade bagageluckan och gav poliserna var sitt exemplar av boken "En rockares väg till korset" samt en "Thankful" cd-skiva som de kunde lyssna på i bilen medan de är ute och patrullerar. Pontus och Sebastian åkte vidare till Göteborg och humöret var på topp.
Väl framme i Göteborg hade de kört genom en snöstorm och de checkade in i deras hytt ombord på Betelskeppet där de bor under deras 10 dagar långa vistelse i Göteborgstrakten. Kapten Jukka Mäkikangas hälsade dem välkomna och efter att de lämnat sina saker i hytten var det dags att åka till Linneakyrkan i centrala Göteborg för kvällens konsert och möte. Pontus skulle för första gången spela tillsammans med bandet The Betels och han var nervös. Enligt säkra källor så är han inte längre så brydd av att spela med band utan trivs bäst ensam med sin gitarr. Nu gjorde han dock ett undantag men var osäker hur det skulle gå. Innan mötet hann de gå igenom låtarna och Pontus var mycket imponerad. - Ni har gjort ett mycket bra jobb gubbar! Ni kan ju mina egna låtar bättre än jag kan dem, sade Pontus glatt.
Kvällens möte var fint och Gud var närvarande. Även hippietanten Carina Nyman, känd från Kanal 10 och från Facebook gästade bandet och spelade munspel och sjöng stämmor. Pontus och Carina träffades för första gången och de kom mycket bra överens. De kände båda av att detta inte var sista gången de skulle göra något tillsammans.
Följande dag, söndag blev det tidig frukost. Deras vän och broder Nisse Eden från Bromölla hade kommit till Göteborg för att närvara under dessa möten så först plockade de upp honom utanför staden. Sedan körde de till Borås för ett möte i församlingen International Assembly of God. Lokalen var full och Gud var där och berörde människorna. I ilfart åkte de tillbaka till Betelskeppet för nästa möte, soppservering för fattiga och hemlösa i Göteborg. Pontus och The Betels spelade rock and roll samt lugna sånger medan gästerna åt stadens hetaste ärtsoppa. Pontus vittnade och predikade om Jesus och mitt i mötet kom en man fram till scenen efter att han fått ett tilltal av Gud. Han sade att Gud sagt till honom att följa Jesus i stället för att bära kniv. Mannen lade sin kniv på altaret och överlät denna till Gud. Efter mötet fick han och många andra förbön och Jesus själv var närvarande. En mycket fin tillställning ombord på Betelskeppet.
På måndagen åkte Pontus och Sebstian till Malmö och övernattade en natt där. På tisdagen steg de upp tidigt och åkte till Sölvesborg för ett möte med Pastor Tommy Lilja. Sebastian och Tommy kom bra överens och tillsammans drack de alla Folkkyrkans goda kaffe. Pontus och Sebastian återvände på kvällen till Betelskeppet och Göteborg. I kväll är det dags för bönemöte i Finska Pingstförsamlingen och i morgon startar MC-Mässan, "På två hjul". Grabbarna är lite trötta men saliga för Gud är god!
Läs mer om Betelskeppet här!
Läs mer om hur DU kan vara med och stöda evangelisationsarbetet bland ungdomar, utstötta, alkoholister, missbrukar och andra människor här!

Pontus byter strängar innan mötet i Södertälje. 20.01.2012
Mötet i Södertälje öppnas. 20.01.2012
Kaffepaus i Borås. 21.01.2012
Betelskeppet i snöstormen. 21.01.2012
Carina "hippietanten" Nyman och Pontus i Linneakyrkan i Göteborg. 21.01.2012
Pontus & The Betels live i Linneakyrkan i Göteborg. 21.01.2012
Sebastian tittar ut genom fönstret i hytten på Betelskeppet. 21.01.2012
Utsikt från Betelskeppet. 21.01.2012
Pastorsparet i Borås. 22.01.2012
Pontus och Lasse inför soppserveringen på Betelskeppet. 22.01.2012
Pontus & The Betels Live på Betelskeppet i Göteborg. 22.01.2012
Pontus & The Betels Live på Betelskeppet i Göteborg. 22.01.2012
Sebastian och Pontus på Avenyn i Göteborg. 22.01.2012
kniven
Utsikt från Betelskeppet. 23.01.2012
Servering på Betelskeppet. 23.01.2012
Kapten och föreståndare Jukka Mäkikangas njuter av maten på Betelskeppet. 23.01.2012
Tankning i Lund. 24.01.2012
Skånska landskap 24.01.2012
Sebastian och Pastor Tommy Lilja. 24.01.2012