Vi skall välsigna, inte förbanna!

Varför tala emot då vi skall tala för? - Tankar kring ett presidentval och dagens kristendom

KOLUMN. Några personliga tankar som uppstått och som nog även funnits i mitt sinne en tid. Så många gånger talar vi emot saker och ting och även andra. Bland annat är talar vi emot alkohol, homosexualitet, synd, ja listan kan göras lång...


Har följt med en del debatter om presidentvalet hemma i Finland och jag måste säga att jag tycker att det är en skam hur en del kristna beter sig. För någon dag sedan stod det klart att det var två presidentkandidater kvar varav en är homosexuell och det gick rykten om att den andre kandidaten skulle varit ansluten till frimurarna. Kristna människor har lagt ner massor av tid och energi på att tala emot det ena och det andra liksom den ena och den andra. Detta är tyvärr ett kännetecken för dagens kristendom där vi talar emot saker och ting och vi talar även emot varandra.

Det kommer alltid att finnas saker som vi inte anser vara rätt, som vi kanske rent ut av anser vara synd eller som vi inte bara kan tolerera och då börjar vi tala emot dessa saker. Nu har Finlands kristna talat emot bägge presidentkandidater och till och bed bett emot dessa. Personligen undrar jag hur Gud svarar på en bön som är emot någonting? Självklart tror jag att Gud svarar på böner som är enligt Hans ord och det står uttryckligen att homosexualitet ÄR en synd men är det då en större synd än att se på en broders fru med lust i sinnet? VAD är synd och vad är INTE synd? Den största synden är ju dock att inte vilja ha någonting med Jesus att göra och leva i frånvaron från Gud. Vi var alla syndare säger Guds ord och detta får vi börja acceptera. I Kristus är vi fria och våra synder är förlåtna men jag tror inte att det finns någon av oss "kristna" som längre inte syndar.
Det handlar om att göra bot och bättring från synden och för varje dag som går syndar vi alla men vårt mål är detsamma, att få komma in i Guds rike i evigheten. Detta är endast möjligt genom Jesus. Han är enda dörren till Gud och det finns inga andra dörrar. Nu hoppas jag att Ni märker att jag inte är mycket bättre än någon annan. Även jag talar i detta inlägg emot de kristna som kritiserar och talar emot. Jag tror att vi får vara mycket försiktiga med vad vi säger och gör. Vi är ju inte kallade att tala emot eller kritisera utan vi är kallade att tala FÖR, vi skall tala för Jesus och människor skall komma till tro. Jag har fått se att människor kommer till tro då jag berättat vem Jesus är och vad HAN har gjort och fortfarande gör. Däremot har jag ännu inte sett någon komma till tro då jag har talat emot någonting eller kritiserat dem för vad de är eller vad de gör. Detta skrämmer bort människorna från Gud. Jag är absolut inte för homosexualitet men ser heller inte detta som någon större synd än att en gift man tittar på en annans mans kvinna med sex i tankarna. Jesus själv sade att man i dylika situationer skulle slita ut ögat för att inte längre göra så. Var går gränsen mellan synd och synd och jag tror att jag poängterat vilken synd som är störst.
Jesus själv bad och ber fortfarande om att vi skall vara ett. Låt oss enas med vår Frälsare och Gud i Hans bön!