Pontus och Garry tjänade Gud tillsammans i Florida - Två möten i Common Ground Vineyard Church, Fort Pierce

MISSION. Fort Pierce, en orolig stad i Florida där utslagna människor, fattigdom, prostitution och missbruk är en stor del av vardagen. Pontus och hans gamle vän Garry Nutt spelade och tjänade Gud tillsammans för första gången i församlingen Common Ground Vineyard Church förra söndagen.

Pastor Todd hade bjudit in Pontus för att vittna, spela, sjunga och predika under två möten, söndagen den 25 mars 2012. Pontus hade ingen aning om vart han var inbjuden utan allt blev en stor överraskning. Första mötet var ett morgon möte för "bikers" och Pontus hade aldrig trott att 300 personer skulle komma till denna gudstjänst kl. 08.30 på morgonen.
- Bikers är kända för att sova länge på morgonen berättar Pontus förvånat till mickelsson.net
Det var också premiär för Pontus och Garry att tjäna Herren tillsammans. De har under några års tid haft denna vision och nu blev den verklighet. Det första mötet inleddes med lovsång och några ord av Pastor Todd som sedan introducerade Pontus och Garry.
- Det kändes mycket bra att tjäna tillsammans med Garry, säger Pontus. Vi känner varandra sedan länge och detta har varit vår gemensamma vision. Att tillsammans sitta där uppe och dela våra erfarenheter och upplevelser gör våra vittnesbörd mer levande i och med att det blir en dialog mellan två bröder, fortsätter Pontus.
Under mötet frågade Pontus och det finns några läkare eller sjuksköterskor i församlingen. Det fanns två som kom upp till scenen. Pontus berättade om sin sjukdom och sitt tillstånd då han låg på sjukhuset för fem år sedan och undrade ifall dessa kunde från ett professionellt perspektiv berätta för församlingen vilka förutsättningarna var.
- Det är verkligen ett mirakel att du lever, sade en av damerna som var läkare. Den andra instämde och berättade att de hon sett i samma tillstånd under sin tid som sjuksköterska inte lämnat sjukhuset levande.
Efter detta spelade Pontus och Garry sången It's a Miracle från skivan Ride to Freedom och församlingen verkade fatta att Jesus verkligen lever och fortfarande gör under.
Efter morgongudstjänsten för motorcyklisterna var det 30 minuters paus innan det var dags för det andra mötet, församlingens söndagsgudstjänst. Pontus och Garry tjänade tillsammans även här och budskapet gick fram och många berördes av Gud.
- Skulle jag ha haft med mig mera skivor skulle jag ha sålt allt, säger Pontus besviket till mickelsson.net! Jag borde nödvändigtvis få min nya bok översatt till engelska, folk vill läsa om sådant som händer idag så att de kan förstå att Bibeln är sann fortsätter Pontus.
Denna söndag blev en ny början för Pontus och Garrys samarbete för Guds rike. Det råder ingen tvekan om saken. Gud hade sitt finger med i spelet redan 2005 då de spelade tillsammans i bandet Skinny Molly, några år innan Pontus fick möta Jesus. Garry har dock varit frälst sedan 20 år. Mickelsson.net frågade Garry hur det går ihop att vara rockmusiker och kristen:
- Det fungerar perfekt säger Garry! Det är som vilket annat arbete som helst och jag får många möjligheter att vittna för människor jag möter i mitt arbete.
Garry spelade senast i Chubby Checkers band men slutade i januari 2012 för att söka Guds vilja med sitt liv.
- Nu verkar det som om Gud vill att jag skall tjäna Honom. Jag är tacksam och glad över vad som sker just nu berättar en glad Garry Nutt för mickelsson.net
Common Ground Vineyard Church öppnade ögonen för både Pontus och Garry.
- Sådana här församlingar borde vi ha i Finland också, ja i hela världen. De gör ett fantastiskt arbete för att nå de som lever utanför kyrkans fyra väggar, precis vad Jesus sade att vi skulle göra berättar Pontus med iver i rösten.