Kyrkoherde Tom Ingvesgård var glad och kom med "vita duken".

Biker Church - Inget Aprilskämt - Ambassadors Biker Church ordnades för fjärde gången den första april

GEMENSKAP. Igår ordnade Ambassadors For Jesus Christ Motorcycle Ministry gudstjänst hos Recycle Motor & Music i Vasa för fjärde gången. En del av besökarna har börjat känna sig hemma och en del kommer för första gången. 

I lördags funderade Pontus vad han skulle tala om under mc-gudstjänsten på söndagen. Han ringde sin broder, kyrkoherde Tom Ingvesgård som lovade medverka med en kort predikan. Ingvesgård kom i god tid och med sig hade han en filmskärm och en videokanon. Gudstjänsten inleddes med en musikvideo från YouTube. Det var låten "New Again" med Brad Paisley och Sara Evans som är inspirerad av filmen Passion of Christ.
- Jag köpte en skiva med Brad Paisley då jag var i USA och hörde låten för första gången då jag körde bil. Jag greps så pass mycket att jag var tvungen att stanna vid sidan av vägen för att torka tårarna ur ögonen, berättar Pontus för mickelsson.net.
Videon som visades är mycket gripande och Brad Paisley sjunger som Jesus och Sara Evans som Jesu mor, Maria. Besökarna greps också, inte bara av musiken utan om hur mycket Jesus fick lida för att du och jag skulle få evigt liv. Videon kan du se HÄR!
Efter detta vittnade Pontus lite om arbetet i USA och om människor han mött varefter de tittade på ytterligare en film. Detta var en intervju med Bikern Lil Wolf från Ohio. Lil Wolf som i trettioårs tid varit medlem i klubben Outlaws berättade om hur han kom till tro på Jesus men beslöt sig att bli klubbens kaplan i stället för att lämna sina gamla vänner som han gärna kallar sin familj.
- Jag träffade Lil Wolf under min resa i USA och gjorde en intervju med honom för ett nytt tv program som skall börja sändas i höst, berättar Pontus. Framför mig såg jag en man, en Guds man och en kristen broder som bär på ljuset i mörkret för att hans gamla folk skall få komma in i Guds rike, fortsätter Pontus.
Efter filmen predikade kyrkoherde Tom Ingvesgård och han talade om palmsöndagen då Jesus red in på en åsna i Jerusalem. Han drog liknelser med de kläder och palmblad som slängdes framför Jesus med att också vi bör lägga ner allt vi har framför Jesus för att kunna följa Honom och Hans vilja.
Gudstjänsten avslutades med kaffe och gemenskap och många intressanta diskussioner föddes efter mötet. Till dessa tillfällen kommer människor som verkligen vill veta mer om Jesus och om Gud. Alla är inte frälsta men Gud knackar på deras hjärtan och det är därför dessa gudstjänster ordnas.
- Vi konkurrerar inte med församlingarna utan är församlingarnas utsträckta hand säger Pontus. Att få människor att komma och lyssna på Guds ord i en för dem vanlig atmosfär som ett mc-garage är en bra bit på vägen varefter vi sedan kan lotsa in dem i olika församlingar. Det finns ett andligt hem för alla, avslutar Pontus.
Detta var Tom Ingvesgårds första Biker Church evenemang men garanterat inte det sista!
- Det var en underbar kväll, säger Tom. Jag var tvungen att ringa några kompisar och berätta vad jag hade varit med om säger Tom glatt till mickelsson.net.

Jesus korsfästes.
Intervju med Lil Wolf
Tom predikar från bardisken och svalkar sig med en burk Coca Cola.