Pontus gnider

MC-Säsongen närmar sig - Ambassadörer laddar upp för stormässa

ALLMÄNT. I kväll har Ambassadörerna Pontus och Sebastian Back polerat upp två motorcyklar som skall finnas med och representera Jesus Kristus på Österbottens Stormässa som arrangeras i Botniahallen i Korsholm.

I Recycle Motor & Music:s utrymmen i Vasa sitter två män på golvet och gnider på varsin Harley Davidson motorcykel. Den yngre av Ambassadörerna polerar en Harley Davidson Road King och ser lite uttråkad ut. Man befarar att grabben är i den åldern just nu då han hellre skulle vara ute med kompisarna.
- Nä, inte vet jag, svarar Sebastian på frågan om han verkligen hellre skulle ha varit ute med kompisarna.
På andra sidan rummet sitter Pontus och polerar sin 2004 Harley Davidson Night Glide Train King eller vad man nu skall kalla den. I grund och botten är det en Night Train men under årens lopp har den modifierats och byggts om. Framändan har bytts ut till en Fat Boy framända och bakdelen har försetts med Bad Dad bakskärm och djupa sidoväskor.
- Vi behövde större väskor för att få utrymme med Biblar och böcker, säger Pontus som fortsätter med att förklara att allt detta hänger ihop med att sprida budskapet om Jesus Kristus.
Det var för fem år sedan då Pontus hade varit frälst ett år som Gud kallade honom till Ambassadör vilket ledde till en del delade meningar i olika sammanhang, men idag har man förstått att detta ingick i Guds plan.
- Jag hade ju aldrig tidigare kört motorcykel och den är mer ett redskap för mig, en predikstol utbrister Pontus glatt.
Inkommande helg kommer Ambassadors For Jesus Christ att vara med på Österbottens Stormässa som arrangeras i Botniahallen i Korsholm. Mässan lockar ca. 20.000 besökar under två dagar och enligt Back är detta ett utmärkt forum att finnas till och berätta för nyfikna människor om vem Jesus egentligen är. I år är det femte året Ambassadörerna är på plats och hittills har man under fyra år delat ut närmare 4000 Biblar till mässbesökarna.
- Det känns bra med stormässan, en del har börjat ta för givet att vi finns där och kommer och diskuterar och frågar år efter år, berättar Pontus.
I morgon skall montern byggas och Pontus får ta sin jungfrutur på sin HD från garaget till Botniahallen. På lördag och söndag är det full rulle på mässan.

Sebastian gnider
Pontus kollar körställningen
Klar för jungfruturen 2012
Stormässan 2008
Stormässan 2009
Stormässan 2010
Stormässan 2011