Pontus, David, Veli-Matti och Juuso på Österbottens Stormässa 2012

Österbottens Stormässa 2012 - Knuttar evangeliserade bland närmare 20.000 besökare

HÄNDELSER. Förra helgen ordnades Österbottens Stormässa i Botniahallen i Korsholm. Mässan besöktes av närmare 20.000 personer och bland utställarna fanns bland annat Ambassadors For Jesus Christ Motorcycle Minstry som mickelsson.net skrev om innan mässan.

För några dagar sedan publicerade vi en artikel om grabbarna som polerade upp sina motorcyklar inför mässan. I fredags var det dags att köra motorcyklarna till Botniahallen i Korsholm, en bit utanför Vasa. Dagen blev dock inte precis som de hade tänkt sig. Då det var dags att köra till mässan hade det börjat snöa och vädret var mycket slaskigt.
- Det var inte precis det här jag hade bett om, vi fick putsa upp hojarna en gång till efter att vi kört dem till Botniahallen. Jag tänkte köra omkull med den ena i en rondell för det var så mycket snöslask på vägen men som tur var så parerade Jesus upp hojen i rätt riktning igen, berättar Pontus.
På fredagskvällen dekorerade Pontus och hans fru Hannele montern och vid 22 tiden på kvällen kunde de sätta sig ner och konstatera att allt var klart för årets stormässa. Mässan öppnades på lördagen kl. 10.00 och då hade Pontus redan varit på plats och polerat det sista på motorcyklarna.
- Jag vill att de skall blänka och vara fina. Våra motorcyklar är inga avgudar utan det vi gör så gör vi för Jesus och vårt uppdrag är att vittna om Honom. Vi vill göra vårt bästa för Honom och då skall också kromet blänka, säger Pontus.
Under lördagen stod Pontus ensam i montern men dagen gick relativt snabbt.
- Det är underligt. Så fort jag blir ensam blir det tråkigt och jag blir trött. Då det kommer folk och jag får tala om vad mitt hjärta är fyllt av kan jag inte sluta och jag blir upprymd och känner att jag mår bra, berättar Pontus med stor iver.
På söndagen fick Pontus förstärkning av Ambassadörerna Juuso och Veli-Matti som kom från Lapua och Alajärvi samt David som kom från Nedervetil. Pontus garagekompisar Kent, Janne och Teemu var också på mässan och ibland strålade de samman vid Ambassadors For Jesus Christ's monter. I år var det brist på biblar och de räcktes inte ut till besökarna utan var och en som ville fick ta en bibel från bordet i montern. Närmare 200 biblar gavs bort under bägge dagarna.
- Tidigare har vi stått och gett en bibel till alla som gått förbi men jag tror inte att det är rätt sätt. De som vill ha en bibel får ta en bibel själva och vi svarar gärna på deras frågor. Vi vill inte tvinga någon till någonting och jag tror att var och en som i år har tagit en bibel har gjort ett eget beslut. Kanske det är ett steg närmare Gud för några och Gud själv har ju lovat att närma sig dem som närmar sig Honom, säger Pontus.
På mässan delade man också ut flygblad med reklam om Ambassadors Biker Church som ordnas en gång i månaden vid Recycle Motor & Music garaget i Vasa samt om Bikers on The Road mc-träffen i Orisberg i juni denna sommar.
- Vi har verkligen varit välsignade med vårt "Biker Church". Det har inte varit någon väckelse precis men de som har kommit har kommit igen och människor har blivit frälsta, säger Pontus.
- I sommar ordnar vi vår träff som inte är ytterligare en kristen "halleluja fest" utan en nykter och drogfri mc-träff för hela familjen med Jesus i centrum. Det kommer att vara program för alla och Ulf Mannebäck från Sverige kommer och predikar. Troligtvis kommer några av Ambassadörerna från USA igen om de har råd och hela träffen avslutar vi med en mc-gudstjänst på Frank Mangs Center i Närpes den 17.6 kl. 19.00, berättar Pontus och påpekar att vem som helst får komma, med eller utan motorcykel.

Pontus tänkte köra omkull i snöyran med denna HD Road King men Jesus hjälpte honom,
Det snöade på fredagen då motorcyklarna skulle köras till mässan.
Pontus och Hannele pustar ut efter att ha byggt montern kvällen innan mässan öppnades.
Boris Sandås från Kvevlax besökte och välsignade Ambassadörerna i deras uppdrag på stormässan.
Gud är stor säger Pontus till någon som frågar om Honom om Gud.
Biblar på både svenska och finska delades ut.
Janne och Teemu från Recycle garaget diskuterade ivrigt.
Kent och Janne från Recycle garaget hade roligt på mässan.
Kent och hans fru Seija var med båda dagarna.
Veli-Matti och Juuso sitter ner en stund.
Juuso och Veli-Matti med en igelkott.
Mässan besöktes av närmare 20.000 besökare.