Big Power Meet

Skepp o Hoj, rock and roll och Jesus - Pontus och Sebastian hemma igen efter tre veckor på turnen

RESOR. I tisdags kom Pontus och Sebastian tillbaka hem till Vikinga i Vasa efter att ha varit ute på turné i tre veckor med sina motorcyklar. Mickelsson.net rapporterade tidigare om Ambassadörernas resa dag för dag och nu kommer fortsättningen.

Dag 13 - 07.07.2012

Big Power Meet i Västerås fortsatte. Under dagen träffade Pontus och Sebastian människor här och där och samtalade med dem om Jesus. På kvällen fortsatte festligheterna som många upplevde händelsen och tillsammans med Pingstförsamlingen i Västerås såg Pontus och Sebastian till att de som körde förbi fick sig en kopp kaffe och en liten del av evangelium.

- Tunga men mycket underbara dagar. Ser fram emot att komma tillbaka ett nytt år, säger Pontus efter att Big Power Meet 2012 var över.

Dag 14 - 08.07.2012

Pontus, Sebastian och Pastor Ulf Mannebäck stiger upp tidigt och gör sig beredda för gudstjänsten i Pingstförsamlingen i Västerås. En person döps till Kristus under mötet, Pontus vittnar och Pastor Ulf predikar. Efter gudstjänsten åker Pastor Ulf hem till Linköping och Pontus och Sebastian packar sina saker och planerar att köra till Askersund. Dock kom regnet emot och det regnade hårt. De bestämde sig för att endast köra till Köping och övernatta där.

Dag 15 - 09.07.2012

Färden fortsätter från Köping via Arboga där Pontus och Sebastian träffar en broder i Kristus. Johan Hoey träffar Pontus och Sebastian över en kopp kaffe och lotsar dem vidare på deras färd genom Örebro. Där skiljs de åt och det var ett kärt återseende. Senare på kvällen checkar Ambassadörerna in på ett hotell i Karlsborg med utsikt över Göta Kanal.

- Oavsett var vi stannar så träffar vi alltid folk. Då folk ser våra västar tror de först att vi är "the bad guys" men då de kollar närmare så ser de korset och namnet Jesus. Detta leder så gott som alltid till en reaktion och en diskussion, berättar Pontus.

Dag 16 - 10.07.2012

Vädret är ostadigt och regnet öser ner över Pontus och Sebastian. De har inte kört längre än från Karlsborg till Skövde men bestämmer sig för att trotsa regnet och köra till Skara. Där finns ett Best Western Hotell och som "biker" så får man stämplar i ett pass och då man övernattat fem nätter får man en natt gratis. Pontus har samlat på sig stämplar under resan och nu fick de sig sin gratis natt. I Skara fick de vila upp sig och torka sina fuktiga kläder efter det hårda regnovädret.

Dag 17 - 11.07.2012

Paret lämnar Skara och tar riktning emot Västkusten. Det är ingen speciellt lång väg men längs små vägar med många stopp anländer de till Göteborg och Betelskeppet där de skall bo några dagar. De hälsas välkomna av kapten Jukka Mäkikangas och redan samma kväll är det dags för repetition tillsammans med bandet The Betels inför fredagens spelning ombord på skeppet.

- Det är fint att spela med dessa bröder, det är alltid lika roligt, säger Pontus!

Dag 18 12.07.2012

En ledig dag i Göteborg. Broder EG från Heavens Bikers träffar Pontus och Sebastian och de åker tillsammans ut till Hönö. Där besöker de syster Bibbi Davidson och blir bjudna på kaffe och tårta i och med att hon fyller år. Pontus och Sebastian åker ner till stranden och ser på havet. Vädret är fortfarande ostadigt och på väg till tältet för Hönökonferensen börjar det regna. Regnet avtar dock och Pontus och Sebastian åker tillbaka till Göteborg då kvällens väckelsemöte börjar.

- Jag har lovat Sebastian att vi inte skall gå på andliga tillställningar då vi har lediga dagar. Det är ett löfte jag vill hålla, berättar Pontus för mickelsson.net.

Dag 19 - 13.07.2012

Då var det dags för spelningen ombord på Betelskeppet. I och med det ostadiga vädret hade man satt upp ett tält på soldäck. Personalen grillade för fullt och tältet var fullt. Kvällen besöktes av otroligt många människor. Bland annat kom broder Robert Alperud från Heavens Bikers tillsammans med en del av sin familj. Noomi Stragefors inledde med lovsång, Lars Edberg sjöng några låtar och sedan var det dags för The Betels. Efter konserten och mötet så fick alla mat och det blev en fest för alla som kom. Jesus var närvarande och det bästa av allt var att hälften av besökarna var sökare, alltså sådana som ännu inte överlåtit sig i Jesu händer.

Efter spelningen körde Pontus och Sebastian tillbaka till Skara och checkade in på samma hotell.

- Vi ville vara där från morgonen så att vi inte behövde stressa. Vi hade ju ett möte på kvällen så det var en bra lösning att köra sent på kvällen, säger Pontus.

Dag 20 - 14.07.2012

Det var dags för denna resas sista evenemang. En mc-träff som heter McParkOnly ordnades i Skara och det var klubben Disciples MC som skötte om arrangemanget tillsammans med den lokala Pingstförsamlingen och Missionskyrkan. Kvällen var bra, ungefär som en kristen mc-träff brukar vara. Kvällen avslutades med en eldshow och Pontus och Sebastian åkte tillbaka till hotellet, dock via lokala Mc. Donalds.

Dag 21 - 15.07.2012

Pontus och Sebastian påbörjar hemfärden och kör hela dagen lång. Fina vägar och fint väder förgyller deras tillvaron. Under pauserna träffar de människor som får höra att Jesus är Herre och som får några uppmuntrande ord på vägen. Senare på kvällen checkar de in på ett Best Western Hotell i Västerås och får ytterligare en stämpel i sitt pass.

Dag 22 - 16.07.2012

Innan de åker från Västerås träffar de broder Jonnie Bojj över en kopp kaffe nere vid Mälarens strand. En del tycker att Jonnie och Pontus kunde vara bröder men så är det ju också, de är bröder i Kristus. Pontus och Sebastian åker vidare emot Stockholm och stannar i Nykvarn utanför Södertälje där de träffar ytterligare en kristen broder, Jari Hakola från Borgå. Jari och hans familj var på besök hos Jaris svärföräldrar och det blev en trevlig stund tillsammans med kaffe och tårta.

Innan Pontus och Sebastian körde ombord på Viking Amorella så stannade de vid ICA och köpte hem 12 paket svenskt kaffe.

- Jag tycker att det svenska kaffet är bättre, det har mer smak. Dessutom är det billigare att köpa bra kaffe i Sverige så jag satsar gärna lite pengar på kaffe då vi är i Sverige så behöver man ju inte springa och köpa kaffe hela tiden, skrattar Pontus.

Dag 23 - 17.07.2012

Båten anländer till Åbo, alldeles för tidigt enligt Sebastian. De är på väg hem och stannar några gånger på vägen. I Lappfjärd träffar de kyrkoherden Tom Ingvesgård och över en kopp kaffe avger de rapport till honom om resan och dess innehåll.

På kvällen kommer de äntligen hem och där står hunden Ozzy och viftar på svansen. Även döttrarna Jennifer och Jessica är hemma, de fyllde 15 år samma dag som Pontus och Sebastian kom hem.

- Nu är det skönt att vara hemma! Det har varit en underbar resa och nu skall jag vila upp mig en dag eller två innan det är dags att åka på flera uppdrag och resor, berättar Pontus. Jag vill samtidigt tacka alla som varit med och bett för vår resa och stött oss, samt alla underbara människor vi fått träffa under dessa tre veckor, avslutar Pontus.

Big Power Meet
Big Power Meet
Pingstkyrkan i Västerås
Pingstkyrkan i Västerås
Möte med broder Johan i Arboga
Karlsborg
Skepp och hojar
Pontus & The Betels
På väg till Hönö
Bibbis födelsedagsfest på Hönö
Sebastian träffade Lars på Hönö
Hönö
Konferens på Hönö
Konsert på Betelskeppet
Konsert på Betelskeppet
Konsert på Betelskeppet
Konsert på Betelskeppet
Konsert på Betelskeppet
Skepp o Hoj
Sebastian lämnar Betelskeppet
Anläder till Skara mitt i natten
McParkOnly i Skara
McParkOnly i Skara
På väg mot Västerås
Jonnie och Pontus, bröder i Kristus
Sebastian och Jari Hakola
Lappfjärd
Äntligen hemma
Jennifer och Jessica 15 år