Bön efter ledarträffen

EMC-Biker Days 2012 - Kristna knuttar från hela Europa träffades i Tyskland

HÄNDELSER. Även i år ordnades EMC-Biker Days, en träff där nästan alla kristna motorcykel klubbar och föreningar träffas. I år ordnades träffen i Forcheim, Tyskland och Mickelsson.net följde med Pontus på hans resa dit.

I onsdags körde Pontus chaufför Olof (hans pappa) Pontus till flygplatsen i Vasa. Därifrån flög han via Köpenhamn och Zurich till Nurnberg i Tyskland. På flygplatsen väntade bland annat Pastor Ulf Mannebäck från Church on Wheels och en av arrangörerna på Pontus och Ulf hjälpte honom med att få ut sin hyrbil, en liten svart Peugeot. I och med att Pontus inte själv har något kreditkort så var detta arrangemang nödvändigt.

- Jag reser mycket och det var ca. 10 kilometer mellan träffplatsen och stället där jag bodde så det kändes logiskt att hyra en liten bil så att jag kunde komma och gå som jag ville. Det är alltid besvärligt om någon måste hämta och köra av och an och sedan så vill man ju också köra runt och se på lite sevärdheter då man har en ledig stund. Idag är det rätt billigt att hyra bil, berättar Pontus.

Träffen inleddes på onsdag kväll och folk från olika håll i Europa började strömma in. På torsdag morgon var det Pastor Ulf Mannebäck som undervisade om Den Helige Ande och Pontus sjöng några låtar innan och efter mötet. På kvällen var det predikan av en broder som heter Roberto och efter detta var det dags för Pontus framträdanden som höll på nästan till midnatt. Mottagandet var positivt och folket verkade berörda.

- Det var en fantastisk kväll. Åter en gång fick jag berätta om vad Jesus gjort i mitt liv samt spela och sjunga och för en helt ny publik fylld av likasinnade människor som jag aldrig träffat förr. Det var mycket välsignat och tack vare EMC träffen har Gud öppnat nya dörrar och nya uppdrag till nästa år, bland annat i Norge, Tyskland, Holland, England och Danmark. Det är tacksamt att få göra det jag gör, säger Pontus.

På fredag morgon var det dags för den första ledarsamlingen och presidenterna och ledarna från de olika klubbarna samlades för att dela med sig av sina verksamheter och vad Gud lagt på deras hjärtan. Genom hela ledarträffen som fortsatte på lördag morgon gick en röd tråd och det var om enheten bland alla kristna motorcyklister.

- Det är klart vi skall vara ett och stå sida vid sida. Att tjäna Gud tillsammans är mycket större än att vi var och en sitter i varsin knut med ett traktat eller en Biker Bibel i handen. Oavsett vad det står på våra västar så är vi alla Ambassadörer för Kristus, säger Pontus och skrattar. Det är ju ett fantastiskt vittnesbörd för de som lever utanför att se hur vi kristna älskar varandra, tilläger han.

Under hela träffen var det en fin atmosfär fylld av kärlek. Guds Ande var närvarande och även nyfikna människor hade sökt sig för att se vad dessa kristna knuttar höll på med. Några blev berörda och tog steget in i Guds rike medan en del kanske fick något viktigt att fundera på.

Nästa år äger träffen rum i Danmark och 2014 i Portugal. Under ledarmötet bestämde man också att 2015 ordnas träffen i Spanien och 2016 i Finland. Vädret var vackert och temperaturen var runt 30 grader alla dagar.

- Gud hade nog sitt finger med i spelet för då jag flög hem i morse började det regna, avslutar Pontus

EMC-Biker Days 2012
Ambassadör Juha från Finland blev glad då han träffade Ulf
Ulf undervisar om Den Helige Ande
Pontus
Ulf undervisar om Den Helige Ande
Gruppfotografering
Markus Hämmer från Lion of Judah i Tyskland talade om enhet
Pontus och Peter Laudt, en av arrangörerna
Ledarträff
Bön under ledarträffen
Gospel Riders Finlands president Tapio Kyllönen på ledarträffen
Gruppfotografering efter ledarträffen fredag
Inbjudan till förbön på lördagens möte
Lovsång
Förbön vid ett av mötena
Ledarträff
Gruppfotografering efter ledarträffen lördag
Människorna trivdes kring lägerelden
I landskapet fanns många sådana här kors
Finnarna hade sångstund i lilla tältet på lördagen
Kokkolabo
Lovsång
Pontus
Möte
Bön
Möte
Nya vänner på gott humör