En av tårtorna

40 års fest i väckelseatmosfär - Vänner, släktingar, bröder, systrar och Morgan Carlsson firade på Frank Mangs Center i Närpes!

HÄNDELSER. Det är bara nåd att jag inkommande tisdag får fylla 40 år. Mitt liv höll på att ta slut vid 34 års ålder och då fick jag möta Jesus. Igår, i samband med Mangsveckan 2012 firade jag mina 40 år tillsammans med ett gäng mycket speciella personer.

Fredagen inleddes med ett seminarium med Morgan Carlsson från Sverige. Han talade om kraft till förändring. Medan Morgan undervisade i Mangsgården så försökte jag febrilt tillsammans med min fru knyta en slips runt min hals. Slutresultatet var dock inte så lyckat men som tur dök Daniel och Margareta Hjortman från Kvevlax upp och Daniel hjälpte mig med knuten.

Vid fyra tiden började gästerna komma och redan innan fyra kom min biologiska far med sin fru och hennes son. De körde hela vägen från Laukaa utanför Jyväskylä. Senare kom min mamma och min pappa och att få se min pappa och min pappa ta varandra i hand och sitta och samtala kändes som om någonting skulle ha lossnat inom mig och som om jag skulle ha blivit fri från något som funnits inom mig länge. Jag tror att allt som skedde igår var Guds mening, precis som Morgan predikade på kvällen om att det inte existerar någon slump eller någon "tur".

Vid fem tiden dök 13 av mina kusiner från pappas sida upp och de samlades utanför Mangsgården och sjöng för mig. Jag har haft mycket dålig kontakt med mina kusiner sedan mitt nya liv började och igår då jag såg dem alla så insåg jag hur mycket jag längtat efter dem. Allt har dock sin tid och det är endast Guds tidtabell som är den "rätta". Kusin Frippe som är äldre än mig hade inte glömt min barndom då jag var ett inbitet fan av orkestern The Boppers från Sverige. Jag samlade på Boppers bilder och Frippe brukar berätta att oavsett var vi träffades då jag var lite så ställde jag frågan: - Har du Boppers bilder? Igår fick jag en Boppers bild i ram av min kusin. Jag fick också en oljemålning målad av min biologiske farbror Helge Mieskonen.

Köket bjöd på Jansons frestelse och tårtorna hade Camilla Svarar från Veikars bakat enligt mitt önskemål. Det var en underbar gemenskap och kyrkoherde Tom Ingvesgård höll i trådarna. Människor fick tillfälle att hålla tal och det var med mycket pondus jag lyckades hålla tårarna borta, tal som berörde och tal som gav mig framtidshopp. Tänk att Gud kan vara så här god, att jag får vara där jag är idag tillsammans med hela min familj.

Kvällen avslutades med ett väckelsemöte där jag i början spelade tillsammans med Camilla Cederholm, Martin Kantola och Levi Galls. Det var en stor glädje att mina tvillingar Jennifer och Jessica var med och sjöng i låten Thankful från min senaste skiva. Kurt-Erik Nordin höll kollekttal och Morgan Carlsson tog över med en radikal predikan och ett frälsningsbudskap. Ett budskap om att Jesus verkligen älskar oss alla och att leva en evighet utan Gud kan inte vara annat än ett rent helvete.

Det var andra gången jag hörde Morgan live och jag måste säga att jag känner en koppling i anden. Antingen så håller jag på att bli gammal och gaggig eller så är Carlsson lika galen som mig. Vi har all rätt att vara galna, galna för Jesus! TACK till alla som gjorde gårdagen till ett minne för livet! All ära till Gud!

Tillsammans med Morgan Carlsson
Jag och min biologiska far
Jag och kyrkoherde Ingvesgård
Även några Ambassadörer kom på festen
Tjocka släkten som jag saknat under många år. Vilket fantastiskt gäng!
Även FMC:s ordförande Kurt-Erik Nordin lyckades få mina tårkanalerna att fyllas.
Trygve Erikson höll ett uppmuntrande tal och gav ett exemplar av sin nya bok som precis getts ut på Mangscentrets förlag.
Jag och Frippe med Boppersbilden
Helge Söderlund inledde kvällens möte
Kvällsmötet då Jennifer och Jessica steg upp på scenen
Morgan Carlsson predikar
Morgan Carlsson predikar
Morgan Carlsson med bomben i handen