Gröna tomater

Gröna Ängar - Romarbrevet del 31 - Andens funktioner

UNDERVISNING. Om vi har något bekymmer så behöver vi inte fråga vad i det är rätt eller fel. Det viktiga är att vi upplever Anden. Anden är Guds lösning på våra problem. Om vi är i Anden så upphävs alla våra problem. Vi behöver komma in i en annan dimension. Anden upphäver döden. Men om vi vandrar i vår själ så kommer vi få ett nytt problem även om vi lyckas lösa det första problemet.

Talare: Sungun Young 2003-12-17 Titel:ROMARBREVET
"Andens funktioner"
(sammandrag av talat budskap) Bibelverser: Rom 8:14-39

Synden har gjort att människan har blivit separerad från Gud. Det enda sättet för Gud att återställa gemenskapen med människan är genom att döma den gamla skapelsen inklusive synden. Människan är kronverket i Guds skapelse (1 Mos. 1:26-27). Men synden kom in genom människan, och människan kom så under fördömelse. För att Gud skulle kunna döma synden så blev Gud själv människa. När Jesus dog på korset så dömde Gud alltihop. När han dog så löstes egentligen alla universums problem. Genom Kristi död så fick Satan, synden och den gamla skapelsen sitt straff. Baserat på detta verk så kan alla som tror på detta ta emot syndernas förlåtelse. Hallelujah!

Om vi har något bekymmer så behöver vi inte fråga vad i det är rätt eller fel. Det viktiga är att vi upplever Anden. Anden är Guds lösning på våra problem. Om vi är i Anden så upphävs alla våra problem. Vi behöver komma in i en annan dimension. Anden upphäver döden. Men om vi vandrar i vår själ så kommer vi få ett nytt problem även om vi lyckas lösa det första problemet. Livets Ande ger liv för att den är liv (1 Kor. 15:45). Om vi har Anden så har vi liv. Om vi ska kunna bli ledda av Gud så behöver vi följa Anden. Ibland kanske vi inte vet vart vårt liv är på väg, men om vi har Anden så kommer Herren att leda oss rätt. Det är inte vi som tar ledet utan vi följer Anden. Vi behöver inte veta om vi ska göra A eller B, det räcker ju om Anden vet! Men i vår egen erfarenhet så är det ofta Anden som får följa med oss!

Sonens liv är ett segerrikt liv. Var är Jesus idag? Han sitter vid Faderns högra sida (1 Petr. 3:22). Han är över alla makter på jorden och himlen (Apg. 20:28). Sonens Ande leder oss till de förstföddas rättigheter. Det betyder att vi kan bli medkungar med Kristus. Om vi är kungar så kan vi regera över våra omständigheter (Rom. 5:17).

Sonens Ande vittnar också med vår ande. Den leder oss att vittna om Kristus för andra. Anden bär också fram förstlingsfrukt. Ju mer vi är fylld med Anden desto mer kommer vi att mogna till förstlingsfrukt. Vi borde önska att mogna nu i den här tidsåldern. Anden offrar också förbön. Ibland när vi ber får vi en börda från Herren och vi leds in i förbön för den bördan.

För vilka samverkar allt till det goda? (Rom. 8:28) För de som älskar Gud. Älskar vi Gud? Hur vet vi om någon älskar Gud? Det är de som har Gud i sina tankar. Det vi tänker på är det som vi älskar! Vi borde be: "Jesus hjälp mig att älska dig." Om någon älskar Gud så kommer det i långa loppet att gå bra för den personen.
Jesus Kristus är den ende som kan behaga Fadern (Matt. 17:5). Innan Gud skapade Universum så kände han oss! Han har bestämt om vårt öde. I Guds ögon så är vi redan fullkomliga och förhärligade.

Det står vidare att Kristus offrar förbön för oss. Vilken underbar Ande vi har. Paulus var bedrövad över Galaterna för att de lämnade Anden och firade istället dagar och högtider (Gal. 4:8-16). Paulus önskade att Kristus skulle bli formad i deras hjärtan. Gud är tillgänglig till oss idag endast genom Anden (Joh. 20:22). Om vi har Anden så har vi allt och inga bekymmer. Om vi inte har Anden så har vi egentligen ingenting . Då har vi som bäst bara mänsklig visdom. Halleluja för Anden!