Eftermötet i Vapaaseurakunta i Jyväskylä

Tommy Lilja på turné i Finland - Predikade för fullsatta kyrkor i Seinäjoki och Jyväskylä

ALLMÄNT. Under de två första kvällarna under Tommy Liljas finlandsbesök har församlingarna varit fulla och människor har fått evigt liv. Man upplever en djup hunger efter Gud bland det finska folket.

Pastor Tommy Lija behöver knappast någon längre presentation i detta skede. I onsdags inleddes turnén i Pingstförsamlingen i Seinäjoki där man har haft väckelse de senaste 15 åren. Vid ett samtal med pastorsteamet i församlingen kom vi underfund med att bönen är nyckeln till väckelsen. Varje onsdagskväll kommer folk från när och fjärran till mötena i Seinäjoki Pingstkyrka. I onsdags var Tommy Lilja gästpredikant och han blev mycket väl bemött. Människor blev frälsta och efter mötet vittnade en del om att de upplevt helande och befrielse.

I kväll, torsdagen den 6.9 besökte Tommy Vapaaseurakunta i Jyväskylä. Man visste inte riktigt vad man skulle vänta men då klockan blev sju var kyrkan som rymmer 300 personer fullsatt och folk stod vid sidorna och utanför möteslokalen och lyssnade. Pastor Tommy predikade ett kraftfullt budskap och i slutet av mötet sökte sig närmare trettio personer fram till altaret för att ta emot Jesus Kristus i sina liv. Förbönen fortsatte länge efter mötet och människorna var hungriga efter Gud. En del köade för förbön i närmare två timmar och man såg på människorna som lämnade kyrkan att det fått vad de kom för; ett möte med Jesus!

I morgon fredag är det dags för Tommy & Co. att inta Helluntaiseurakunta i Abo och på lördag kväll är det dags för ett väckelsemöte i Betelkyrkan i Karis. Turnén avslutas i Pingstförsamlingen i Ekenäs i samband med deras söndagsgudstjänst. Undertecknad är tacksam och det är en stor ära att få vara med och tjäna Gud vid sidan om Pastor Tommy. Nästa vecka åker vi tillsammans till Lusaka i Zambia för en Crusade och detta är mycket spännande.

Tommy lysnar in Anden i Seinäjoki
Helluntaiseurakunta i Seinäjoki
Helluntaiseurakunta i Seinäjoki
Helluntaiseurakunta i Seinäjoki
Helluntaiseurakunta i Seinäjoki
Tommy Lilja i Jyväskylä
Tommy Lilja i Jyväskylä
Vapaaseurakunta i Jyväskylä