Los Angeles

Premiär för Californien - Pontus och Teemu på uppdrag i Californien

MISSION. Aldrig tidigare har jag besökt Californien men nu hade Gud öppnat några dörrar och det var äntligen dags för ett besökt på den Amerikanska västkusten.

Efter att ha varit i Texas en vecka flög vi från Houston till Palm Springs, CA där broder Sören Samuelsson hämtade oss från flygplatsen denna vackra tisdag. Vi fick en omedelbar rundtur av Palm Springs varefter vi åkte och hyrde en Harley Davidson. Sören har själv två Harley's men nu var vi tre som skulle ut och åka så vi fick lov att hyra en till.

Sören som ursprungligen är svensk åkte på en längre semester till Palm Springs 1972 och han är fortfarande där. Han gifte sig, bildade företag och stannade i värmen. Själv träffade jag honom för första gången i Västerås förra sommaren och vi kom då överens om att jag skulle besöka honom nästa gång jag kom till USA. Nu var det dags och på onsdagen tog han oss ut på en tur upp i bergen och vi besökte en "vilda västern" stad där flera västern filmer spelats in. Staden heter Pionertown och där finns också en "Biker Bar" där vi åt lunch. I västern staden spelade vi in två avsnitt av TV programmet Life in Him som nu sänds på TV7plus. Sören vittnade om sitt liv och detta gjorde även Teemu. Bägge har fantastiska vittnesbörd om hur Gud dragit dem till sig och hur de har fått helt nya liv i Kristus. Vi hade en fantastisk tur och på kvällen hade Sören ordnat möte i Northgate Community Church i Cathedral City. En fantastisk kväll med många nya bekantskaper. Vi har redan slagit fast ett datum för samma församling nästa år i november.

Följande dag var det dags att lämna Palm Springs och Sören körde oss till nästa stop, i Oceanside nära San Diego. På vägen dit besökte vi River's Edge Ranch och broder Big Al som driver ranchen som är ett center för missbrukande män. Även här fick jag sjunga och vittna om mitt möte med Jesus och vi spelade in två vittnesbörd till, varav ett med Big Al. Han är en av grundarna av MC klubben Mongols och hans vittnesbörd om hur han kallblodigt i sitt förflutna mördade människor i Vietnam och skrev in sitt namn med kniv i deras bröst kändes fruktansvärt. Dock fick han i något skede också möta Jesus och komma till Honom och bli förlåten. En alldeles fantastisk livsberättelse, ett bevis på att samma nåd som gällde för rövaren på korset gäller ännu i denna dag.

Väl framme i Oceanside mötte Pastor Z oss. Han är grundade för Bikers For Christ Motorcycle Ministry som idag har avdelningar i 22 länder och 4000 medlemmar. Det var dags att spendera några dagar tillsammans med honom. Första dagen åkte vi ut på motorcyklar och vi fick vara med om ännu en underbar tur. Jag fick köra en trike (en HD på tre hjul) och det kändes faktiskt som min "grej". Vem vet troligtvis så kommer jag att bygga om min till en dylik apparat.

På lördagen var det dags för konsert och möte i Rushing Winds Biker Church och jag fick spela tillsammans med Full Throttle Band innan jag började prata. En mycket fin kväll och det var kul att spela lite kristen rock and roll tillsammans med dessa bröder. På söndagen var det gudstjänst varefter vi åkte ut på en åktur igen. Fina dagar i Oceanside och San Diego och Pastor Z tog mycket väl hand om oss. En underbar Guds man.

I och med att det var första gången i Californien ville jag och Teemu åka till Los Angeles. Vi var tvungna att starta kl. 05.00 på morgonen för att inte hamna i trafikstockningar. Väl framme i LA kunde jag konstatera att jag inte alls tyckte om storstaden. Vi såg "Hollywood" skylten och lite andra sevärdheter och vi var mycket glada då vi åkte till flygfältet. Kändes bara bra att komma ifrån Los Angeles men aningen vemodigt att lämna vår gode vän Pastor Z. 

Veckan i Californien var underbar och det var nog annorlunda än Florida, Texas eller de andra ställena jag besökt i detta stora land. Ser redan fram emot nästa tur till Californien om ett år. Från Los Angeles flög vi till Texas för ett möte i Houston varefter Teemu åkte hem till Finland. I skrivande stund befinner jag mig i Fort Pierce, Florida och har inlett mitt arbete här. Innan jag kommer hem till Finland den 4.12 skall jag stanna i Michigan och Ohio. Denna resa är ett verkligt äventyr och Gud är god!

Under resans gång har vi hittills spelat in 14 Life in Him avsnitt och vi har även uppdaterat video bloggen varje dag. Klicka HÄR för att komma till video blogge.

Palm Springs
Palm Springs
Palm Springs
Pionertown
Pionertown
Pionertown
Sören
Teemu
Cathedral City
Life in Him intervju
Pionertown
Rivers Edge Ranch
Big Al
Big Al förr och nu
Rivers Edge Ranch
Rivers Edge Ranch
Rivers Edge Ranch
Oceanside
Oceanside
Oceanside
Oceanside
Oceanside
Oceanside
Oceanside
Oceanside
Oceanside
Oceanside
Oceanside
Oceanside
Oceanside
Oceanside
Oceanside
Oceanside
Oceanside
Oceanside
Oceanside
San Diego
San Diego
San Diego
Los Angeles
Los Angeles
Los Angeles
Los Angeles
Hej Då Los Angeles