Vacker julfest i Filadelfiakyrkan

ALLMÄNT. Filadelfiakyrkans årliga Julfest bjöd på vacker musik och julevangliet med föregående profetior i en finslipad förpackning.

Reaktionerna i bänkraderna till den fina tillställningen var mest positiva. När en fjärdedel av festen hade gått efterlyste en anonym bänkgranne flera svenskspråkiga låtar eftersom det bara varit engelskspråkiga låtar. Men sedan var det som om önskan hörts ända fram till scenen. Församlingen fick sedan njuta av klassiska julsånger med de där riktigt uppbyggande budskapen - på svenska! Inte bara det, bandet var som teleportat direkt från himlen. Lucas, Tobbe, Jocke och Ricke var några av gossarna som fyllde rummet med ljud.

Johan talade om att essensen i Julen är att Jesus är den av Jesaja förutsedda  Immanuel, dvs Gud med oss. [Jesaja visste det här alltså minst 250 år före Jesu födelse, red anm, enligt http://www.gluefox.com/krist/prof.shtm ]

Jesaja 7:14: Därför skall Herren själv ge er ett tecken: Se, jungfrun skall bli
havande och föda en son och hon skall ge honom namnet Immanuel.

Jesaja 9:6 Ty ett barn varder oss fött, en son bliver oss given,
och på hans skuldror skall herradömet vila; och hans namn skall vara:
Underbar i råd, Väldig Gud, Evig fader, Fridsfurste.


Julevangeliet lästes endast på finska, men flera personer resonerade efter festen att man lyssnar på ett nytt sätt när man för höra samma sak med andra ord.

Kollekten uppbars för att ge fysioterapitimmar till äldre personer som bor hemma.

Efteråt serverades det jultårtor och annat traditionellt julkäk.