Var och en som tar en bibel gör själva sitt beslut. De delas inte ut till höger och vänster.

I evangeliets tjänst - Kristna på mc mässan i Stockholm delade ut tusentals Biblar

HÄNDELSER. För en tid sedan ordnades den stora MC mässan i Stockholm igen och då reste Pontus och Sebastian dit för fjärde gången tillsammans. Inte för att se på motorcyklar och prylar utan på ett helt annat uppdrag.

Pontus och Sebastian åkte till Sverige redan en vecka innan mässan. De hade möten i församlingar i Västerås och Tärnsjö och innan mc-mässan hann de även med ett besök på en av Stockholms kriminalvårdsanstalter.

- Det var fina möten, Gud var närvarande och jag upplever att jag verkligen fick något med mig från Reinhard Bonnke's evangelistskola i London veckan innan. Vi fick se människor bli frälsta och helade. Det var precis som det skall vara, säger Pontus bestämt.

Onsdagen den 23 januari körde de sina grejer till Church on Wheels montern och valde att lämna utrymme för de andra som skulle bygga montern inför mässan.

- Vi ville inte vara i vägen för de som skulle utföra kroppsligt arbete så vi åkte och vilade upp oss, påpekar Pontus.

Följande dag inleddes mässan och trots att det var torsdag så var mässan välbesökt. Under fredagen tilltog folkströmmen och på lördagen var det nästan omöjligt att ta sig fram för det var så många besökare. Alla stora märken ställde ut årets modeller av sina motorcyklar. Hundratals försäljare och företag hade sina egna avdelningar där man sålde eller gjorde reklam för sina produkter. Även en del klubbar och föreningar presenterade sin verksamhet, en av dessa var Church on Wheels som länge funnits med på mc-mässan som ibland ordnas i Stockholm och ibland i Göteborg.

- Mässan i Stockholm är nog bättre, säger Sebastian. Det är lättare att hitta parkeringsplats, fortsätter han ivrigt.

Sebastian som i slutet av förra året fick sitt körkort har inte bara under denna relativt korta tid hunnit med att köra i diket utan nu har han också fått köra bil i storstaden Stockholm.

- Det är fint att ha sin egen son med sig på resorna, säger Pontus. Nu då han har körkort så kan vi ju också turas om med att köra så att man inte blir för trött, fortsätter Pontus.

Church on Wheels var på plats med ett enda uppdrag, att sprida Guds kärlek och Guds ord bland de tiotusentals besökare som besökte mässan. En helt ny upplaga av Church on Wheels bibeln hade precis kommit ur tryck och de var så färska att man kunde känna doften av trycksvärtan. En fantastisk bibel som också innehåller nya fräscha vittnesbörd om vad Jesus gjort i människors liv.

- Orsaken till att den längre inte heter Biker Bibeln är inte bara den att "någon" påstått att de har copyright på det namnet utan att vi också vill nå andra motordrivna människor, säger Pontus. Amerikanska och klassiska bilar är ju också något som är stort och nu kan vi även nå ut till "raggarna", fortsätter Pontus.

Under dagarna på mässan spelade och vittnade Pontus i Church on Wheels monter och medan folk samlades för att lyssna på live musiken fick de övriga ambassadörerna och evangelisterna tala med människor och dela ut biblarna. Man bjöd även på kaffe och kex i Church on Wheels montern. Arbetet gjordes tillsammans med flera olika kristna klubbar som var på plats.

- Det är ett stort vittnesbörd för de som lever utanför Guds rike att se att vi från olika klubbar är tillsammans och att vi älskar varandra, säger Pontus och Sebastian instämmer med ett leende.

Något nytt för i år var mötet vid Finska Filadelfia dit man under mässan bjöd in folk. Kyrkan blev nästan full och det blev en underbar kväll i Guds närvaro. Pontus vittnade, spelade och sjöng och en sjuksköterska kom upp för att bekräfta att utan Gud och Jesu ingripande i hans liv skulle han idag vara död. Sedan tog man upp en kollekt för Church on Wheels bibelarbete, planerna på att trycka en engelsk bibel är i full gång men det största problemet är att få ekonomin att gå ihop.

- Vi hoppas hitta fler sponsorer som vill stöda arbetet. Vi är i ett stort behov av också en engelsk bibel, säger Sebastian.

Det blev ingen normal väckelsepredikan denna kväll utan man kunde väl kalla det en dialogpredikan med "Pingstpastorn och Missionaren". Ulf och Pontus satt på varsin stol och samtalade om livets allvarliga frågor och om det eviga livet och frälsningen i Jesus Kristus. I slutet av mötet gensvarade några människor och tog emot Jesus i sina liv.

- Det är detta det handlar om, att få leda en själ i gången till Jesus. Att få se en människa bli frälst är något stort, säger Pontus med tacksamhet i hjärtat.

Efter mötet var det dags för gemenskap och då hade Anja och Berth Haka från Ambassadors For Jesus Christ skött om serveringen mycket bra. Ett fyrtiotal pizzor hade hämtats och alla fick sin pizza som de tidigare hade beställt. Initiativtagaren Pontus var den enda som blev utan pizza och själv skyller han på ett mänskligt fel.

- Jag vet att jag hade beställt en Calzone med bearnaisesås men då det var dags att äta så fanns den inte längre där. Må Gud välsigna den som tog min pizza, jag fick äta halva Sebastians pizza säger Pontus allvarligt.

På söndagen var det sista dagen på mässan och på väg från Vendelsö där Pontus och Sebastian bodde hemma hos Jari konstaterade Sebastian att Pontus glömt gitarren hemma hos Jari.

- Nå, det var lite folk den sista dagen och jag var lite trött. Jag glömde dock inte den med flit men vi fick dock en orsak att smita iväg lite tidigare, innan de började montera ner montern, skrattar Pontus.

I tisdags kom Pontus och Sebastian tillbaka till Finland och enligt Pontus så blir februari en lugn månad.

- Jo, nu skall här vilas, mars och april blir det mycket, då skall jag åka till USA, England och Tyskland. I maj har jag nästa lediga månad och då kör jag semester på samma gång och har ledigt från början av maj till mitten av juni då sommarsäsongen kör igång på allvar. Det är alltid bra att ha en månad ledigt efter två-tre månaders "håll igång månader", skrattar Pontus. Jag trivs med livet idag och älskar att tjäna Gud, den dag det känns som ett arbete lägger jag av, det skall vara Guds kärlek som är drivkraften, fortsätter han.

- Jag vill tacka alla svenska Ambassadörer och alla som hjälpte till med alla arrangemang, utan Er skulle vi aldrig gjort det, avslutar Pontus.

Montern innan mässan
Montern första dagen
Pontus med nya bibeln
MC
MC
Berth och Anja
Lasse
Bibbi och Robban
Evangelisation
Gemenskap
Ulf och Bibbi
Clarence och Lasse
MC
Äkta MC
Musik i montern
Totte Wallgren och Pontus, gamla vänner
Diskussioner
Folk i montern
Gabriella och sonen Pontus fick varsin Church on Wheels bibel
Mika Lallukka öppnade mötet i Finska Filadelfia
Anja Haka vittnade om pizzorna
Pontus berättade om sitt liv
Sjuksköterskan Christin var rörd till tårar av miraklerna Jesus gjort i Pontus liv
Pontus och Ulf
Missionaren och Pingstpastorn
Lovsång
Pizza time
Pontus äter halva av Sebastians pizza
Gemenskap
Sista dagen på mässan. Pontus provsitter en Boss Hoss med V8 motor
Dags att säga hej då för denna gång
Sebastian och Ulf sista dagen på mässan
Olle och Pontus sista dagen på mässan