Sebastian inspekterar triken

Pappa! Vad har hänt med din hoj? - Sebastian funderar över sin pappas HD

EXPERTHÖRNAN. Igår var det premiärtur för Pontus HD och idag efter att han tagit en tupplur såg han Sebastian sitta på HD:n och begrunda bygget.

Det var under ett besök i Kalifornien i November förra året som Pontus för första gången provade på att köra en HD trike. För den som inte vet vad en "trike" är så förklarar Wikipedia så här:

"Trehjulig motorcykel, även kallad trike, är ett trehjuligt fordon som oftast registreras som en tung motorcykel med två bakhjul istället för det vanliga enda bakhjulet. Fram till 1999 kunde fordonet registreras som bil och föraren har då valmöjligheten att använda antingen hjälm som på ett MC-registrerat fordon eller midjebälte. Att bilregistrera betydde något högre registreringskostnader och i vissa fall begränsningar i förhållandet vikt (400kg)/hästkraft.

Det finns även trehjuliga motorcyklar som har två framhjul och ett bakhjul. Detta kräver en mer komplicerad upphängning av framhjulen, men fördelen är att motorcykeln kan luta i kurvorna. Exempel på olika varianter är Piaggio MP3 och Can-Am Spyder."

Efter att Pontus kört med Pastor Z:s trike i Kalifornien bestämde han sig för att han skulle ha en trike. Orsakerna till valet är många och Mickelsson.net frågade Pontus; Varför en trike?

- Sedan 2007 då jag vad dödssjuk har jag haft problem med balansen. Jag har inte känt mig trygg på två hjul då jag kört längre sträckor, berättar Pontus. Sedan så kan jag dra en större släpvagn nu och få med mig mera utrustning på våra evangelisationsresor, fortsätter Pontus.

Pontus lät alltså mc-skruvaren Kent Öhman på Lighthouse Custom i Petsmo bygga om sin Harley Davidson Night Train 2004 till en Harley Davidson Night Trike. Igår körde Pontus sin ombyggda hoj för första gången.

- Mäktigt! Så skönt och så tryggt att sitta stadigt på vägen. Dessutom roligt med feta bakdäck, skrattar Pontus.

Vad kostar det att bygga en trike?

- Ja, jag har inte riktigt kolla på detta i och med att jag fått stor hjälp av ett företag som ställt upp för mig och för arbetet i Guds rike. Dock kan man med några tusenlappar bygga om en tvåhjuling till en trike, menar Pontus. Men det skall ju se coolt ut också, tillägger han.

I morgon åker Pontus och Sebastian till Sverige på sina motorcyklar. Där skall de vara med under Jesusmanifestationen som är nu inkommande lördag.

Sebastian inspekterar triken
Triken utan Sebastian
Under arbete
Under arbete
Första körturen
Första kvällen hemma
Första kvällen hemma