Korvar

GRATIS GRILLKORV I KVEVLAX - Kvevlaxförsamlingar delar ut korv och evangelium

HÄNDELSER. Igår rapporterade Mickelsson.net om Pontus som anser den finska korven vara helig. Han är också initiativtagaren bakom kommande lördags evenemang utanför Sale i Kvevlax.

Det var i vintras under ett möte som Pontus kom på att man kunde locka människor att komma och lyssna på evangelium ifall man bjöd på gratis grillkorv. Han tog upp saken med sin Pastor i Kvevlax Missionskyrka som presenterade idén vidare till de övriga församlingarna i Kvevlax och alla var med på noterna.

- Det kändes som en seger att få välsignelse till att ordna detta evenemang, säger Pontus med stor tacksamhet i rösten.

Förutom Kvevlax Missionskyrka så är Elimförsamlingen, Kvevlax Församling och Betesda Församlingen i Kuni med på arrangemanget. Under dagen kommer man även att kunna lyssna på levande musik och vittnesbörd. De som är intresserade får också se på några vackra Harley Davidson's samt några läckra USA bilar.

- Tanken är att det skall vara ett evenemang dit vem som helst kan komma. Man behöver inte vara frälst för att komma och äta en grillkorv eller dricka en kopp kaffe. Helst ser vi att så många som ännu inte aktivt går i kyrkan kommer. De bör få uppleva atmosfären i Kristi kropp och kärleken. Det finns någon speciellt i Kvevlax, säger Pontus. Enheten mellan församlingarna är något som tilltalar och den bryter även ner murar av förutfattade meningar om kristendomen, fortsätter han.

Dagen inleds kl. 09.00 då Gospel Riders besöker Kvevlax. De är ute på sin 7XSF turne´som gick av stapeln under midsommarhelgen i Keuruu och välsignades av minister Päivi Räsänen. Gospel Riders besöker även Frank Mangs Center i Närpes kvällen innan, samma kväll som Nina Åström bjuder på konsert.

- Gospel Riders kommer liksom i Frank Mangs fotspår. Han kom ju från Närpes till Kvevlax med väckelsen i början av 1900 talet. Det finns starka band mellan Närpes och Kvevlax, berättar Pontus.

Alltså inkommande lördag kl. 9:00 - 14:00 utanför Sale i Kvevlax, invid Riksväg 8.

Korvfest i Kvevlax
Gospel Riders 7XSF
Gospel Riders 7XSF
Gospel Riders 7XSF
Gospel Riders 7XSF
Gospel Riders 7XSF