Caco välkomnar barnen - på deras nivå

Finans-Caco tillbaka till rötterna - Sett på möte i Filadelfia

ALLMÄNT. Nytt för i söndags i Filadelfiakyrkan var att den för framtiden så viktiga söndagsskolan igen öppnades, efter pausen som uppstod på grund av ledarbrist. Caco är en av dem som ställde upp för barnens och föräldrarnas bästa så att söndagsskolan kunde öppna igen.

Caco började själv i söndagsskolan på 80-talet i Filadelfiakyrkan tillsammans med bl a Oskar, Fredi, Magnus, Simon, Marie, Lotta och Linus under ledning av den legendariska söndagsskoleduon Sam och Synnöve.

- Jag sätter inte olika verksamhetsområden i rangordning, men söndagsskolearbetet är långsiktigt bland det absolut viktigaste en församling kan hålla på med, kommenterade en medlem som ville vara anonym på nätet.

Kajsa, en annan mötesbesökare, sade att när hon såg igenom fönstret att barnen dansade och hoppade så hade hon gärna varit med där själv.

I sin predikan nämnde Petter att Gud är den enda som kan fylla tomrummet i själen. Det är bra att be mycket och själv kom Petter på ett knep när han inte var så uthållig i bön: Att sjunga sin bön. Då kunde han hålla på länge. Petter berättade också att han brukar bli glad när hans fru Matilda föreslår att "vi kan ju be tillsammans för saken". När Mickelsson.net nådde Matilda för en kommentar uppgav hon att Petter oftare tar initiativet till bön.

Intill artikeln finns bilder från söndagens gudstjänst.

Barn över tre år är välkomna till söndagsskolan. Söndagsgudstjänst hålls i Filadelfiakyrkan kl 16 och söndagsskolan börjar vanligtvis efter lovsångspasset.

Tretton barn fick köa för att komma in
Juni var med
Under tiden predikade Petter