Fallskärmshängmattan och myggnätshängmattan

Två populära hängmattor i test

ALLMÄNT. Det vinns sköna hängmattor och så finns det för små och obekväma diton. Mickelsson.net testade två större hängmattor, som är gjorda för två personer.

Ena är gjord av fallskärmstyg. Fördelarna med den är att den går i en riktigt liten påse och den är lätt och torkar snabbt efter regn. Den känns verkligt robust och håller bra en liten lätt familj. Idealisk för utflykter. Tyget känns kanske lite plastiskt och halt. Det känns som om vinden lätt svalkar tyget så en filt under under är bra om man är rädd för lite drag.

Här är liknande till salu på Ebay:

http://www.ebay.com/itm/Travel-Camping-Outdoor-Nylon-Fabric-Hammock-Parachute-Bed-for-Double-Person-/400759321769?pt=AU_Hammocks&var=&hash=item5d4f1df4a9

Andra hängmattan tar lite längre att hänga upp eftersom den innehåller ett myggnät som har egna snören som man fäster högre upp. Den är idealisk när myggen och flugorna annars hade förstört tillvaron. Utsikten är dock inte riktigt lika bra, men mysfaktorn är ändå hög. Tyget är skönt att ligga mot. Dessvärre kan myggorna bita igenom tyget under, så en filt under kan behövas för fullt skydd. Myggnätet tål ganska bra lekar, men vårt har fått fixas med lite sytråd.

Här är liknande till salu på Aliexpress:

http://www.aliexpress.com/item/New-arrival-the-eurasian-outdoor-beach-casual-the-broadened-canvas-hammock-single-double-belt-mosquito-net/846342761.html

Amos gillar bättre myggnätsditot