Ambassadors For Jesus Christ

8 års fest - Firade med nya utmaningar i fokus

HÄNDELSER. Den 3 januari var det dags att fira mina 8 år i Kvevlax Missionskyrka. Det var då exakt 8 år sedan den dag jag, sjuk, sargad och döende öppnade dörren till församlingen.

Jag tror inte att jag behöver upprepa mitt vittnesbörd om hur jag kom till församlingen eller vad som sedan hände efter att jag hittat en församling där jag fick vara precis den jag var. Ingen dömde mig och ingen pekade finger på hur syndig jag var. Jag möttes av kärlek och detta blev vändpunkten i mitt liv. För de som kanske inte hört min livsberättelse så kan det vara skäl att nämna att jag lite över en månad efter att jag hittat min församling låg döende på sjukhuset på grund av mitt långvariga missbruk. Den enda orsaken till att jag lever idag är Jesus.

Jag vill först lägga lite tyngd på hur jag kom till församlingen och hur viktigt detta är. Det var någon som tog mig med till församlingen. Annars så skulle jag aldrig ha kommit mig dit. Tröskeln att gå in i en kyrka var allt för hög för mig. Det är ju så att det finns människor i vår närhet, i vårt samhelle och överallt som behöver Jesus. En stor del av dessa längtar efter att få tag på det som de inte vet vad det är. De saknar något och längtar men vet inte vad det är. Jag har kommit underfund med att det är vår ande som längtar efter en gemenskap med Gud genom Jesus. Vi försöker i egen kraft fylla detta tomrum som är skapat i oss och ämnat för Gud med andra saker. Jag försökte fylla det och finna frid genom alkohol och droger vilket bara gjorde det värre. Min vändpunkt blev då någon bjöd mig till kyrkan och någon tog mig med till kyrkan. Jag tror att detta är något vi alla kan göra. Hur skulle månne våra församlingar se ut idag ifall vi tillsammans tjänade som Guds församling och vi alla fick utrymme att tjäna? Jag tror att det är här det skall börja att vi alla bjuder in och tar med oss någon till kyrkan. Någon som behöver frälsning, helande, upprättelse, befrielse...

Lördagen den 3 januari firade jag åtta år sedan någon tog med mig till Kvevlax Missionskyrka som mer eller mindre sedan dess varit min hemförsamling. Denna kväll var dock annorlunda. Kören sjöng i vanlig ordning under ledning av Yngve Svarvar och Tom Ingvesgård tolkade det som blev sagt till finska. Den största förändringen var den att det var en viktig dag för Ambassadors For Jesus Christ Motorcycle Ministry som jag startade för sex år sedan. Först fick jag överlåta ett fem års märke som man får då man varit en trogen medlem och tjänare i fem år. Dessa märken överläts åt David Ekfors från Nedervetil och till Israel Stenman från Björneborg.

Efter denna procedur välsignade jag Israel Stenman som ledare för Ambassadors For Jesus Christ Finland varefter jag lämnade över ledarskapet för Ambassadors for Jesus Christ Europe till Markus "Hammer" Hauth från Kemmern, Tyskland. Efter detta välsignades fem nya medlemmar in i gänget. Alla från Finland. Våra medlemmar Anja och Berth Haka från Sundsvall hade även kommit och de tjänade in i det sista och gjorde lasagne för 100 personer.

Det sker mycket förändringar just nu. Förra hösten slutade jag mitt arbete på Frank Mangs Center och nu gav jag bort ledarskapet för Ambassadors. Vi bildar nu föreningen PJB Ministries som kommer att vara min huvudsakliga plattform men jag har även en ny intressant utmaning, nämligen Ambassadors For Jesus Christ Hot Rod- & Racing Team. Jag har under ett par år konstaterat att det finns många kristna mc knuttar som når motorcykelfolket men det finns egentligen ingen klubb för "raggarna", de som kör USA bilar. Även detta en subkultur där människor behöver Jesus. Detta arbete och dess mission presenterades under kvällen. Nu är det dags att åka på bilträffar, på cruising och racing tävlingar, med ett syfte och ett uppdrag; att vittna om Jesus för dessa människor. Motorcykeln är till salu och den kommer att ersättas med en 1973 Buick.

Under kvällen berättade Boris Sandås även om stödgruppen som jag har i församlingen som står bakom min tjänst och kallelse och denna är också grunden för föreningen PJB Ministries. Det var en fantastisk kväll och Jesus gjorde under. Någon blev frälst och vi har hört vittnesbörd om personer som blivit helade efter förbön. Allt i enlighet med Guds ord och syftet för denna kväll. Det var en fin fest. Tack till alla som ställde upp och tjänade och hjälpte till och tack till Er alla som bjöd in och tog mer Er någon till kyrkan. Det är så det skall fungera. Vi skall ta med våra medmänniskor till kyrkan så att de får uppleva Guds kärlek och nåd och lära känna Jesus som den Han är. Inte som en sagofigur som levde för 2000 år sedan, eller en glansbilds Jesus som sitter med en stav i handen utan den Jesus som dog på golgata kors så att vi skulle kunna gå fria och få liv i överflöd.

Nu kör vi hårt. Året är redan fullbokat med evenemang och missionsresor och nu är det dags att börja leta reda på månatliga partners som vill vara med och stöda arbetet månatligen med en liten gåva. TILLSAMMANS kan vi göra skillnad i denna värld och se människor bli frälsta. Jag ser med spänning på det nya året som har börja. Fjolåret var fantastiskt och vi fick göra hela 151 olika evenemang eller möten runt om i världen och människor har fått möta Jesus. Det är det, det handlar om; Jesus!

Är DU intresserad av att vara med och stöda verksamheten så går det att skriva till info@pjbministries.com och du får mera information på posten.

Ett Gott Nytt År till Er alla!

Pontus J. Back, i skrivande stund på uppdrag i Västerås på väg emot västkusten

Kören
Yngve Svarvar
David och Israel får sina fem års märken
Markus välsignas till ledare för Ambassadors Europe
Bön för Ambassadors For Jesus Christ
Presentation av Hot Rod- & Racing teamet
Tom tolkar
David berättade lite om hans upplevelser då han varit med till USA
Tom Ingvesgård och Boris Sandås
Jag sjöng två nya sånger tillsammans med Camilla Cederholm
Lasagne bespisning