Jåo nåo e ja jåo YOLO ja nåo

KAJ succé i Esbo

MUSIK. Österbottens skojiga humortrio KAJ uppträdde i Esbo. Bland annat hördes kommentarer som "De är ju helt fenomenala" och många skratt och jubel från publiken.

Vid Kulturen vid ån, nära Esbo kyrka, ordnas årligen ett jippo med olika festligheter. På torsdagen avslutade KAJ dagen med ett bejublat framträdande. Konferencieren hette Kaj Kunnas. Han kommenterade efteråt för Mickelsson.net att grabbarna i gruppen bjuder på sig själva, att det är nyckeln för att få sympatier av åhörarna.

Grabbarna i KAJ är begåvade och mycket musikaliska, så pass att om de nån gång känner att livet är trist skulle de kunna fortsätta med turnéer som musikbandet KAJ istället för humogruppen KAJ. Men det är förstås deras goda humor som är den mest sällsynta i Finland. Låtarna som framfördes utan playback spelades med stränginstrument, bastrumma, violin och dragspel. Dragspelet skall ha varit ett litet leksaksdragspel och litet såg det ut och en knapp föll nästan omärkt ner under spelning. Men det är inte utrustningen utan artisten som avgör kvalitén. '

Kaj Kunnas fascinerades av killarna plötsligt bytte om till dansbandsstuk och medan låten lät som en vanlig kärlekslåt så handlade den precis om tvärtom.

Trots många barn var i första ledet så innehöll skämten och de annars välskrivna låtarna en del svordomar, någor som gör att uppmuntra barnen att sjunga med lite svårare.

Som avslutning till konserten i Esbo bjöd killarna på en bonus låt "S-bonus": Klassikern "Jåo nåo e ja jåo YOLO ja nåo". Men gruppen hela konsert var underhållande och repertoaren var bred.

Efteråt delade killarna ut autografer och pratade med både små och stora fans.

Kulturen vid ån
Kaj Kunnas
Juni med KAJ