Goda nyheter sedan 2002     Måndag 15 juli 2019 kl 21:26Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Bli skribent | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Förmiddagsgudstjänsten gjorde succé
Linus
 7 17138 307 3
Linus Mickelsson
Online 00:32 11/09 2017  Modifierad 00:42 11/09 2017
Kenneth
Alf
Samlad livserfarenhet
Synnöve med vänner njuter av musiken
Bengt vad glad att få tjäna från podiet igen efter en lång tids paus
{"width":"236","height":"500","type":"file","thumbnail":"thumb"}

Allmänt  Sam Bergströms initiativ med att återinföra en förmiddagsgudstjänst i Filadelfiaförsamlingen i Helsingfors på svenska möttes med stor entiusiasm i förväg av många av medlemmarna. Igår samlades många på premiären.

- Det som är annorlunda med förmiddagsgudstjänsten jämfört med 16-mötena är musiken, förklarade mötesledaren Bengt Lagerstam. Den evangeliska undervisningen är samma och tron är samma, fortsatte han.

Mötena kl 16 har beskrivits som Hillsonginspirerade, med hög volym och med finska som huvudspråk och med simultantolkning i hörlurar till engelska och svenska.

Andreas Forsberg och Alf Bonn bjöd på vackra sångklassiker med välskrivna texter. Kenneth Grönroos predikade och Johan Forsbäck höll ett tal och ledde bönen.

Efteråt var det servering i församlingsvåningen. Många träffade gamla vänner de inte sett på länge och glädjen gick inte att ta miste på.

Gudstjänsten var en av tre försök på hösten, med två återstående 8.10 och 5.11 2017. Sam har uttryckt sin önskan att förmidddagsgudstjänsterna inte skall marknadsföras som 60+ eftersom alla åldrar är välkomna. Den yngsta besökaren var 5 år och den äldsta var många gånger äldre. I slutet av gudsstjänsten hade Bengt en särskild uppmaning och uppmuntran till de äldre att fortsätta vara meningsfulla för sin omgivning.

- Det var verkligen en fin Gudstjänst, konstaterade en av de unga vuxna besökarna.


Marie
14:20 17.10.2017


Tack för fin rapportering
Sam G Ö
12:22 5.10.2017


Precis så är det, mycket sunda åsikter Pontus.
Pontus J. Back
00:13 12.9.2017


Underbart att detta införts. Har under de senaste 10 åren sett hur alltför många församlingar har gått på blindspåret att ta efter ett mönster, till exempel Hillsong. Inget ont om Hillsong men jag tror varje församling har en egen nisch och en egen kallelse på dess ort.

Sedan har det varit hjärtskärande att se hur äldre människor åsidosatts. Det skall finnas rum för alla i församlingen annars blir församlingen kategorisk.

Själv skulle jag nog säga att jag trivs bättre i en församling utan högt ljud (inget fel på högt ljud), lampor och "showen". Som gammal avdankad rockmusiker så vill jag hellre uppleva friden Herren ger.

Sedan är det ett faktum jag stött på att det är många element i de moderna församlingarna som tär på fokuset som skall vittna och peka på Jesus för de nyfrälsta. Att gå till kyrkan handlar ju inte om att man går på en "show" utan för att höra Guds ord och få ett möte med Jesus.
Sök

Skriv sökordet i rutan
Reklam
Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén