Förmiddagsgudstjänsten gjorde succé

ALLMÄNT. Sam Bergströms initiativ med att återinföra en förmiddagsgudstjänst i Filadelfiaförsamlingen i Helsingfors på svenska möttes med stor entiusiasm i förväg av många av medlemmarna. Igår samlades många på premiären.

- Det som är annorlunda med förmiddagsgudstjänsten jämfört med 16-mötena är musiken, förklarade mötesledaren Bengt Lagerstam. Den evangeliska undervisningen är samma och tron är samma, fortsatte han.

Mötena kl 16 har beskrivits som Hillsonginspirerade, med hög volym och med finska som huvudspråk och med simultantolkning i hörlurar till engelska och svenska.

Andreas Forsberg och Alf Bonn bjöd på vackra sångklassiker med välskrivna texter. Kenneth Grönroos predikade och Johan Forsbäck höll ett tal och ledde bönen.

Efteråt var det servering i församlingsvåningen. Många träffade gamla vänner de inte sett på länge och glädjen gick inte att ta miste på.

Gudstjänsten var en av tre försök på hösten, med två återstående 8.10 och 5.11 2017. Sam har uttryckt sin önskan att förmidddagsgudstjänsterna inte skall marknadsföras som 60+ eftersom alla åldrar är välkomna. Den yngsta besökaren var 5 år och den äldsta var många gånger äldre. I slutet av gudsstjänsten hade Bengt en särskild uppmaning och uppmuntran till de äldre att fortsätta vara meningsfulla för sin omgivning.

- Det var verkligen en fin Gudstjänst, konstaterade en av de unga vuxna besökarna.

Kenneth
Alf
Samlad livserfarenhet
Synnöve med vänner njuter av musiken
Bengt vad glad att få tjäna från podiet igen efter en lång tids paus