Goda nyheter sedan 2002     Tisdag 22 januari 2019 kl 21:22Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Bli skribent | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Mysiga Prachuap Khiri Khan
Linus
 24 2022 119 0
Linus Mickelsson
Online 12:50 22/04 2018  Modifierad 12:59 22/04 2018
{"width":"236","height":"500","type":"file","thumbnail":"thumb"}

Allmänt  Vill man uppleva vänliga människor, mysiga och enkla hus och god mat är staden Prachuap Khiri Khan, 300 km söder om Bangkok, ett säkert kort. Under en resa i Thailand i Mars provade Juni fem olika hotell och favorithotellet blev gästhuset i Prachuap.

Gästvänligt

När man rör sig i orter med många turister i Thailand råder det aldrig brist på taxi. Men i Prachuap finns bara sporadiskt med utlänningar. När resesällskapet anlände till staden med minibus söderifrån fanns det ingen taxi så sällskapet började gå med väskorna den två kilometer långa vägen från ändhållplatsen till centrum. Efter några hundra meter stannade en man med pickup och erbjöd skjuts. På otränad engelska undrade han om hans passagerare hade någonstans att sova och så tipsade han om ett gästhus precis brevid torget.

Förmånligt

Hotellet kostade för tre personer 350 baht (9 euro) per natt för fläkt, dubbelsäng och enkelsäng och delad dusch och wc. Andra förmånliga tjänster kan nämnas thaimassage för 150 baht (3,90 €), hårklippning 100 baht (2,60 €) och en portion mat för 40 bath (1,05 €). Skräddare kan fixa söndriga kläder eller sy nya och tvättinrättningar spolar smutsen från gamla kläder billigt.

Sevärdheter

Förutom mängder med restauranger och matstånd och bäst av allt, torget med ett stort matutbud, så finns det en hel del annat att göra i staden. Ao Manao, den stora sandstranden är några kilometer söderut. Apberget ligger i centrum för den djurkära som saknar rabiesskräck eller som gillar utsiken och har en käpp att skrämma apor med. I staden finns också Kittikhun skola och en bibelskola och åtminstone en kyrka.

Att komma fram

Det går minibussar och bussar från Bangkok, men tåget ger en bekväm uppelvelse, förutsatt att man lyckas få plats på något bekvämare än III-klass. De bänkarna var obekväma, speciellt att sova på.


Sök

Skriv sökordet i rutan
Reklam
Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén